Запечені баклажани з перцем: пікантна закуска на будь стіл

Вам потрібна в міру пікантна овочева закуска? Тоді цей рецепт для вас!

Це те, що ви так довго шукали: запечені баклажани з перцем! Ця закуска розлітається в мить: на будь-якому столі вона відразу привертає увагу! Та й готується недовго: поки овочі гріють боки в духовці, ви встигнете зробити соус. Ось і все: на цьому процес створення шедевру завершується! Залишається тільки пробувати, пригощати – і насолоджуватися смаком!

Склад продуктів

  • баклажан – 1 штука,
  • перець болгарський – 3 штуки,
  • зелень петрушки і кінзи,
  • салатна цибулина – 1 штука,
  • часник – 3 зубчики,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • цукровий пісок – 1 столова ложка,
  • рослинне масло – 2-3 столових ложки,
  • готова аджика – 1-2 столових ложки,
  • бальзамічний оцет – 1 столова ложка.

Запечені баклажани з перцем: покроковий процес приготування

  • Спочатку чистимо і нарізаємо овочі. Баклажани ріжемо кружечками, товщиною в один сантиметр.
  • Болгарський перець розрізаємо на четвертинки, викладаємо все на деко, застелений пергаментним папером. Овочі зверху промазуємо рослинним маслом (у мене ароматне домашнє масло з гострим перцем).
  • Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
  • Цибулю ріжемо півкільцями. Дрібно нарізаємо зелень петрушки і кінзи.
  • Готуємо соус для овочів. У миску наливаємо бальзамічний оцет, до нього додаємо роздавлений часник, сіль, цукор, рослинна олія, аджику, перемішуємо і даємо постояти 5 хвилин.
  • Рада. Використовуйте ароматну пікантну аджику, щоб бути впевненими в якості продукту.
  • Додаємо нарізану зелень і цибулю. Все перемішуємо, даємо настоятися соусу.
  • Овочі запеклися, охололи. Викладаємо в салатну тарілку перший шар: баклажани – і поливаємо соусом.
  • Другим шаром кладемо перець, теж поливаємо соусом. Потім знову баклажани і знову перець – і все це з соусом. Маринуємо 2 години! Закуска готова!
  • В міру пікантна, м’яка, соковита, вона обов’язково вам сподобається! А гості запитають: і як її готувати? Запечені баклажани з перцем – це просто, швидко і нереально смачно. Закуска на будь-якому столі буде виглядати шедеврально – і користуватися неймовірною популярністю. Залишилося побажати вам приємного апетиту і нагадати, що рецепти на будь-який смак і гаманець завжди є на нашому сайті.

    Запеченные с перцем баклажаны: пикантная закуска на любой стол

    Гарного дня і гарного настрою.