Запечена вершкова картопля з сиром

Хочете подати красивий і оригінальний гарнір на святковий стіл? Тоді приготуйте ось таку вершкову картоплю з сиром. Це блюдо виходить смачним і ситним. А ще воно дуже красиво виглядає, Страва стане прекрасним доповненням до святкового столу. І ваші гості будуть від нього в захваті.

Необхідні продукти

  • 1200 картоплі
  • 90 грам вершкового масла
  • 90 грам сиру
  • розмарин, чебрець
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Сир натираємо на тертці. Картоплю очищаємо і нарізаємо на тонкі слайсы.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  • Беремо форму для запікання і розтоплюємо в ній вершкове масло. Потім змащуємо їм боки і кладемо в нього чебрець і розмарин.
  • Потім викладаємо у форму шар з картоплі. Зверху солимо і перчимо його, а також присипаємо тертим сиром. Потім знову викладаємо картоплю, сіль, перець і сир. І так до тих пір, поки не закінчиться картоплю.
  • Форму накриваємо фольгою і ставимо в духовку. Випікаємо протягом 30 хвилин. Потім дістаємо, знімаємо фольгу і ставимо форму назад в духовку. Випікаємо картоплю ще 20 хвилин і подаємо до столу.
  • До такої картоплі можна подати з дуже смачними печінковими котлетками. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Запеченная сливочная картошка с сыромПриємного апетиту!