Закусочний торт з капусти: ситне і смачне блюдо!

Дуже просто приготувати! Найбільш доступні інгредієнти, які можна знайти в холодильнику кожного.

Всього з одного качана капусти, кілька яєць і сиру у вас вийде шалено смачний і ніжний закусочний торт. Обов’язково приготуйте такий торт – не пошкодуєте! На столі він виглядає, як вишукана випічка до чаю: легка, ніжна і повітряна. Насправді ж – це салат-закуска: з капустяних млинчиків і ароматною сирної намазки. Завдяки тому, що в сир додані яйця, закуска виходить в міру ситної. А якщо подати торт з м’ясними або рибними стравами, то нагодувати можна буде всіх гостей: легко і просто.

Необхідні інгредієнти

  • білокачанна капуста – 700 грам,
  • пшеничне борошно – 7 столових ложок,
  • плавлений сир – 100 грам,
  • сметана – 6 столових ложок,
  • куряче яйце – 7 штук,
  • соняшникова олія – 6 столових ложок,
  • твердий сир – 220 грам,
  • часник – 4 зубчики,
  • кріп – 50 грам,
  • помідори черрі – 1 штука,
  • сіль – 1 столова ложка.

Як приготувати закусочний торт з капусти

  • Білокачанну капусту дрібно шаткуємо, перекладаємо в миску.
  • Додаємо в неї половину столової ложки солі і розминаємо руками. Залишаємо капусту на 10 хвилин.
  • Потім вбиваємо в капусту 4 яйця, додаємо половину столової ложки солі, половину дрібно нарубаного кропу, 7 столових ложки борошна і добре перемішуємо всі інгредієнти: до консистенції тесту для оладок.
  • На сковороду з соняшниковою олією (діаметром 18 см), викладаємо 4 столових ложки капустяної суміші. Млинці треба смажити 2-3 хвилини на кожній стороні.
  • Капустяні млинці викладаємо на тарілку і охолодити. З цієї кількості інгредієнтів у нас виходить 3 капустяних млинця.
  • Тремо на дрібній тертці 220 грам твердого сиру, 3 варені яйця, 100 г плавленого сиру. З’єднуємо всі інгредієнти (трохи сиру відкладаємо для декору), додаємо 6 столових ложок сметани, роздавлений часник, трохи дрібно нарубаного кропу і перемішуємо до однорідної консистенції.
  • Рада. Щоб не зіпсувати блюдо, використовуйте домашню сметану: її можна зробити з молока і вершкового масла.
  • На велике блюдо встановлюємо кулінарне кільце і кладемо в нього один млинець з капусти, змащуємо його сирною сумішшю. Таким же чином викладаємо і змащуємо всі капустяні млинці.
  • Посипаємо торт тертим сиром, дрібно нарубаним кропом і прикрашаємо часточками помідорів черрі. Ставимо в холодильник на 20 хвилин – чи можна відразу подати до столу. Це не принципово!
  • Закусочний торт з капусти можна подати до м’яса, риби або просто – самостійною стравою! Смачно, бюджетно, оригінально – але як чудово він виглядає на столі! Всі продукти доступні, а результат – приголомшливий. Поєднання капустяних млинчиків з сирно-яєчної намазкой незрівнянне: пікантно, ароматно – і дуже смачно. Інші прості рецепти оригінальних страв дивіться на нашому сайті.

    Закусочный торт из капусты: сытное и вкусное блюдо!

    Приємного всім апетиту і гарного настрою.