Святковий сирний рулет: оригінальна закуска для вашого столу

Чудовий рецепт оригінальної закуски на святковий стіл. Такого ви ще не готували!

Смачно, оригінально, красиво: святковий сирний рулет! Я беру тільки два кольори болгарських перців, а можна взяти ще і жовтий! Сир потрібно брати не дуже вологий, якщо у вас все-таки вологим, то покладіть на 5 грам желатину більше (це важливо!). Сьомги теж можна взяти більшу кількість – і в рулеті тоді вона буде зі всіх сторін! Це вже на ваш розсуд! Яскрава, апетитна і дуже смачна закуска – новорічний феєрверк на вашому святковому столі.

Продукти для приготування

  • сир – 350 грам,
  • сир (твердий сорт) – 200 грам,
  • вершковий сир – 250 грам,
  • болгарський перець (червоний) – 2 штуки,
  • болгарський перець (зелений) – 2 штуки,
  • зелень петрушки,
  • сьомга копчена – 200 грам,
  • часник – 3 зубчики,
  • желатин – 15 грам.

Як приготувати святковий сирний рулет на закуску

  • Желатин заливаємо невеликою кількістю води і відставляємо поки в сторону.
  • Розминаємо виделкою сир. Твердий сир натираємо на тертці і додаємо до сиру, перемішуємо.
  • Солодкі болгарські перці (різнокольорові, свіжі) нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо до сиру.
  • Зелень петрушки подрібнюємо ножем і з’єднуємо з сирною масою. Солимо, додаємо подрібнений часник і перемішуємо.
  • Вершковий сир викладаємо в окрему миску.
  • Рада. Як зробити вершковий сир в домашніх умовах, ви можете подивитися на нашому сайті.
  • Желатин вже розчинився: нагріваємо його в мікрохвильовці і через сито вливаємо в сир, перемішуємо до однорідної маси.
  • На столі розстилаємо харчову плівку в два шари, викладаємо на неї (посередині) шматочки сьомги, в ряд: так, щоб один шматочок заходив на інший.
  • Рада. Як зробити смачну горбушу «під сьомгу», і використовувати її в цьому рецепті – дивіться за посиланням.
  • Змащуємо сьомгу вершковим сиром, змішаним з желатином. Решту масу з желатином викладаємо на сир з перцями і перемішуємо.
  • Розстилаємо ще плівку (тільки в один шар) і викладаємо сирну масу: довжиною, як і смужка з рибою. Загортаємо з допомогою плівки в рулет, закручуємо краю.
  • Формуємо круглу форму для рулету і перекладаємо на смужку риби. Піднімаємо краю плівки під рибою, знову формуємо рулет: вже з рибою.
  • Закручуємо щільно краю. Рулет перекладаємо на рівну поверхню, наприклад, на обробну дошку – і ставимо в холодильник на 8-10 годин.
  • Перед подачею знімаємо плівку і розрізаємо рулет на шматочки.
  • Яка краса в розрізі! Просто новорічний різнокольоровий салют на честь умілих рук господині! Наскільки святковий сирний рулет шикарний зовні, настільки він і смачний! Готуйте з любов’ю і пригощайте з задоволенням! Щоб ваш стіл вражав уяву гостей, заходьте за новими рецептами на наш сайт.

    Праздничный сырный рулет: оригинальная закуска для вашего стола

    Приємного апетиту.