Поняття “традиційний англійський сніданок” давно стало прозивним. Спочатку так називали виключно ті страви, які подавали привілейованим членам суспільства в різних регіонах Великобританії. Тепер його пов’язують з правильним, щільним прийомом їжі до полудня. Примітно, що з плином часу інгредієнти в складі традиційного сніданку англійців практично не змінилися. Він як і раніше популярний в кафе і досить відомий у дієтологів.
Історія
Вперше про» традиційний англійський сніданок ” суспільство дізналося багато століть тому. Його ще називали “ірландським»або “шотландським”. Крім звичного яйця, бекону і чаю, в складі можна побачити: ковбасу, квасолю, гриби, картопля, рибу, ростбіф.
Варіації ранкової трапези відрізнялися від регіону Великобританії. Його риси завжди єдині: перший прийом їжі повинен бути щільним, ситним, в міру корисним. Англійці вважали, що з його допомогою можна задати настрій всьому майбутньому дню. А тому намагалися включити в нього якомога більше продуктів, які швидко насичують і не дають зголодніти в найближчі 3-5 годин.
Як снідають сьогодні?
З традицій, які збереглися і зараз, виділяють прийом їжі до 12 годин дня і дотримання сервіровки. Англійці люблять хороші манери. Тому їжа подається з урахуванням всіх вимог і правил «ресторанного сервісу».
Сьогодні в складі традиційного англійського сніданку виключно доступні інгредієнти. Серед них:
- смажений бекон;
- яєчня;
- шматок житнього хліба;
- свіжовичавлений сік або чай.
Яєчня з беконом-ситне блюдо. Замість неї допускається приготування яйця пашот, а бекон замінюють ковбасою або сосисками. Іншим напоям англійці зазвичай вважають за краще чай. Але допускається і кава або фреш, наприклад, з апельсина або грейпфрута. Перевага такого прийому їжі-простота приготування, швидке насичення на тривалий час.