Устриці: 9 ” за ” їх спробувати

Устриці-широко відомий делікатес, проте поласувати цим молюском вирішується не кожен. А даремно, адже його смак і властивості по достоїнству оцінили ще стародавні римляни, а згодом французи.


                                    Устрицы: 9 «за» их попробовать

Всього кілька століть тому молюски вважалися «м’ясом бідняків», оскільки добувалися вони дуже активно. Але вже з середини позаминулого століття стали делікатесом, перетворившись в зникаючий вид.

Ми вирішили поговорити про те, чому варто покуштувати ці ласощі. Про це розповіла Анна Москвітіна, устричний сомельє.

Причина 1: сильний афродизіак

На думку наших далеких предків, устриці-сильний афродизіак, що викликає сексуальне бажання. Відомо, що Казанова, який був пристрасним коханцем, снідав 50-ма делікатесами щодня.

Причина 2: багато вітамінів і мікроелементів

Щодня рекомендується вживати по 6 молюсків. У такій кількості ласощі містяться:

  • Йод;
  • залізо;
  • Фосфор;
  • Цинк;
  • Кальцій;
  • вітаміни А, з, групи В, D.

Ласощі здатне:

  • зміцнити ендокринну систему;
  • благотворно вплинути на роботу серцево-судинної системи.

Важливо! У 100 г делікатесу – до 60 калорій.

Причина 3: приємно жувати

Устриці необхідно не ковтати, а ретельно розжовувати. Це дозволить відчути всю різноманітність їх смаку.

Причина 4: цікаві рецепти

Делікатес можна вживати в сирому вигляді, запікати з зеленню і твердим сиром, їсти з соусом Табаско. Вони гарні з гранатовим соком, звичайним хлібом з маслом, абсентом, шампанським або білим вином.

Причина 5: привід сходити в ресторан

Дегустувати ласощі приємно в ресторані. Там їх красиво подають з льодом, лаймом або лимоном. У дорогих закладах частування розкривають перед подачею на стіл. Вся ця процедура дуже цікава: так можна приємно провести вечір.

Причина 6: весела традиція

Існує цікава традиція, як вживати устриці в їжу. Вважається, що пригощатися ними можна в місяці, в чиїх назвах є буква «р». Тобто з вересня по квітень. У цей момент у молюсків період розмноження. А значить, делікатес виробляє ікру, від чого його смак стає більш насиченим.

Причина 7: у відповіді за молодість

Включивши ласощі в раціон, ви помітите, як ваша зовнішність зміниться в кращу сторону: на щоках розквітне рум’янець, шкіра стане еластичнішою.

Причина 8: гарний настрій

Молюск містить особливу амінокислоту, стимулюючу кровообіг. Він вважається прекрасним антиоксидантом і навіть здатний знизити тривожність.

Причина 9: широкий вибір

Розміри устриць різняться: вони можуть бути як великими – вагою до 1,5 кг, так і дрібними, всього близько 40 м цікаво те, що смак молюсків не пов’язаний з їх розміром, тому варто покуштувати все, щоб вибрати, які вам найбільше до смаку.