Вишуканий пиріг з інжиром і мигдальним кремом

В цей раз ми пропонуємо вам рецепт вишуканого пирога з інжиром і мигдальним кремом. Він приведе в захваті ваших близьких і його можна сміливо готувати до свята. Пиріг виходить просто дивовижним, він має приємний зовнішній вигляд, а смак який… просто не передати словами. Начинка в багатошаровій виходить ніжною-інжир обволікає ніжний запечений крем з мигдалем. Просто смакота, вам варто приготувати!

Необхідні продукти

Для тіста

  • курячі яйця — 2 шт
  • вершкове масло — 50 гр
  • цукор — 100 гр
  • розпушувач — 2 ч. л
  • пшеничне борошно — 150 гр

Для крему

  • вершки 33% — 100 мл
  • курячі яйця — 2 шт
  • цукор — 50 гр
  • мигдаль — 100 гр

Для начинки

  • інжир — 8 шт

Починаємо приготування

  • Інжир промиваємо, сушимо на дуршлаке, а потім нарізаємо на четвертинки.
  • У миску кладемо цукор і вершкове масло. всі перетираємо до однорідності. Потім додаємо в масу курячі яйця і ще раз перемішуємо.
  • Борошно змішати з розпушувачем і додаємо в отриману яєчно-масляну масу. Все перемішуємо і замішуємо м’яке тісто.
  • Беремо форму (діаметр 29 див.) і кладемо в неї тісто, потім розподіляємо його по дну і бортикам.
  • Мигдаль подрібнюємо в блендері до максимально дрібного стану.
  • Вершки збиваємо з цукром до пишності. Потім додаємо курячі яйця, ще трохи збиваємо і додаємо мигдаль. Все акуратно перемішуємо.
  • На тісто викладаємо підготовлений інжир і заливаємо його кремом.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 35-40 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також відмінний бразильський пиріг з бананами. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Изысканный пирог с инжиром и миндальным кремом

    Приємного апетиту!