Варто тільки полити тісто содою і результат вас здивує

Смачні слоенки, які готуються за дуже цікавою технології. Ви навіть уявити собі не можете, що можна зробити за допомогою розчину соди. Виходять слоенки дуже цікавими і приголомшливо смачними. Готуються з простих продуктів і дуже швидко.

Необхідні продукти

  • 450 грам пшеничного борошна
  • 200 мілілітрів молока
  • 1 столова ложка меду
  • 1 столова ложка дріжджів
  • 1 куряче яйце
  • 60 грам вершкового масла + 80 грам для змащування
  • сіль
  • 1 літр води
  • 50 грам соди
  • морська сіль, кунжут

Починаємо приготування

  • В невелику чашку наливаємо молоко, додаємо дріжджі і добре перемішуємо. Потім додаємо мед і ще раз перемішуємо.
  • У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо. У суху масу додаємо куряче яйце, молочну суміш і розм’якшене вершкове масло. З підготовленої маси замішуємо тісто. Воно виходить м’яке і ніжне.
  • Перекладаємо готове тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину.
  • Через відведений час перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Ділимо його на 8 рівних частин і скачуємо кожну кулю.
  • Потім беремо куля, розкачуємо його в коржик і перекладаємо на дошку. Промазуємо корж вершковим маслом і зверху викладаємо наступну. Краї злегка скріплюємо і також промазуємо маслом. Повторюємо процедуру з усіма коржами.
  • Останній пласт маслом не промазуємо! Готовий «тортик» накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин, а потім перекладаємо в холодильник на 10 хвилин.
  • Отриману заготівлю розрізаємо на 8 частин.
  • Наливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння. Всипаємо в неї соду і розчиняємо її. Потім беремо один шматочок слоенки, перекладаємо на лопатку і акуратно, з допомогою силіконової пензлики, промазуємо все краю. Точно також чинимо з іншими шматочками. Процедуру повторюємо 2 рази.
  • Деко промазуємо рослинним маслом і присипаємо борошном. Потім викладаємо на нього слоенки, присипаємо їх морською сіллю або кунжутом.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 15 хвилин. Потім охолоджуємо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також лимонно-горіхові слойки на кефірі. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Стоит только полить тесто содой и результат вас удивитПриємного апетиту!