Грецька закуска з картоплі «Скордалья»

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачної картопляної закуски, який здивує і порадує кожного.

Таку грецьку закуску іноді подають і як соус. Існує кілька рецептів її приготування, так як в різних регіонах її готують «по-своєму». Але обов’язковим інгредієнтом вважається часник. Рекомендую кожному спробувати таку смакоту і розбавити своє меню новими приголомшливими смаками. Зберігайте рецептик в свою кулінарну скарбничку.

Потрібні інгредієнти

  • 300 гр картоплі
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка винного оцту
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу очищаємо картоплю й нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо в каструлю і вливаємо 500 мл води. Ставимо на вогонь і варимо до готовності. На цей процес піде приблизно 20 хвилин. По закінченні варіння картоплю треба посолити.
  • Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо зручним для вас способом. Потім перекладаємо в окрему ємність і додаємо мелений чорний перець, винний оцет і одну столову ложку оливкової олії. Добре все перемішуємо до однорідності.
  • Відварену картоплю, використовуючи товкучку, пюрируем, при цьому додавши трохи відвару. По густоті пюре повинно вийти схожим на жирну сметану.
  • Потім відправляємо сюди підготовлену часникову суміш і добре перемішуємо.
  • Після чого вливаємо оливкову олію і збиваємо до повітряної консистенції.
  • Тепер блюдо готове і його можна подавати до столу.
  • Вам може сподобатися приголомшлива грецька закуска «Хтипити», рецепт якої ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Греческая закуска из картофеля «Скордалья»

    Приємного апетиту!