ТОП-5: м’ясні страви на всі випадки життя

Відразу п’ять чудових рецептів: м’ясні страви на всі випадки життя! Господиням На замітку!

Кок-о-вен – страва яке повинна вміти готувати кожна господиня! Деякі поквапляться і скажуть, що це звичайна запечена курка в духовці: однак це зовсім не так! Кок-де-вен (в оригінальному рецепті використовували м’ясо півня, в даний час можна готувати з м’яса курчати) – це традиційне французьке блюдо. Воно виходить елегантним, ніжним і ароматним.

Необхідні інгредієнти для першого рецепта:

  • курка або курча – одна тушка;
  • кілька скибочок бекону;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • одна морква;
  • свіжі гриби – на смак;
  • вершкове масло – невеликий шматочок;
  • 20 грам пшеничного борошна;
  • 20 грам томатної пасти;
  • 250 мл курячого бульйону;
  • 300 мл червоного сухого вина;
  • 30 грам чебрецю.

Як приготувати м’ясні страви: Кок-о-вен

  • Беремо цілу курку, солимо її, перчимо і обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинним маслом: з обох сторін. Курку перекладаємо у форму для запікання.
  • У сковороду, де смажилася курка, відправляємо бекон, цибулю, моркву, гриби, вершкове масло. Їх ріжте так, як люблять у вашій родині.
  • Перемішуємо і тушкуємо, перчимо, додаємо 20 грам пшеничного борошна, ще раз перемішуємо і в кінці додаємо томатну пасту (20 грам).
  • Знову перемішуємо і перекладаємо всі до курки.
  • У форму додаємо курячий бульйон, червоне вино, сухі гілочки чебрецю.
  • Накриваємо форму фольгою й запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці 1 годину. Дістаємо форму, знімаємо фольгу і запікаємо ще при тій же температурі 1 годину.
  • Подаємо курку на тарілочках, порціонними шматочками, зверху поливаємо соусом з форми разом з овочами.
  • ТОП-5: мясные блюда на все случаи жизни

    Приємного апетиту.

     

     

    Читай продовження на наступній сторінці

    1 2 3 4 5 Читати далі →