Тефтелі з курячого фаршу в молочно-сирному соусі

Хочете урізноманітнити своє повсякденне меню, але не знаєте, що приготувати? Тоді цей рецепт спеціально для вас. Тефтелі з курячого фаршу виходять дуже ніжні і буквально тануть у роті. А соус надає їм чудовий вершковий смак і легку сирну нотку. Ви будете вражені смаком цього чудового блюда.

Необхідні продукти

  • 700 грам курячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 скибочку батона
  • сіль, перець
  • лавровий лист
  • 500 мілілітрів молока
  • 1 їдальня ложка пшеничного борошна
  • 1 плавлений сирок
  • 50 грам вершкового масла
  • рослинна олія

Починаємо приготування

  • Скибочку батона замочуємо у воді або молоці на 2-3 хвилини, потім віджимаємо і перекладаємо в миску.
  • Часник та цибулю очищаємо від лушпиння і пропускаємо через м’ясорубку. Хліб також пропускаємо через м’ясорубку.
  • У миску кладемо фарш, додаємо хліб, часник і цибулю. А також додаємо сіль, перець і звичні спеції (за бажанням). Усе ретельно вимішуємо до однорідної маси.
  • Плавлений сир нарізаємо невеликими кубиками.
  • У сковороду наливаємо рослинне масло і додаємо вершкове. Коли масло добре розжариться додаємо до нього борошно, трохи обсмажуємо і вливаємо молоко. Все перемішуємо, додаємо нарізану сирок і ще раз перемішуємо. Соус солимо і перчимо за смаком, а потім тушкуємо його на повільному вогні протягом 10 хвилин.
  • З підготовленого фаршу формуємо невеликі тюфтельки і перекладаємо в підготовлений соус. Додаємо в соус лавровий лист і тушкуємо тюфтельки на повільному вогні протягом 30 хвилин. Потім перекладаємо на тарілку з картопляним пюре і подаємо до столу.
  • Як гарнір можна використовувати не тільки пюре, але і макарони або рис. А також будь-яку кашу. На нашому сайті є цікавий рецепт смачної перловки з овочами. Така каша точно доведеться вам за смаком.

    Тефтели из куриного фарша в молочно-сырном соусе

    Приємного апетиту!