Справжній суп «Харчо» (грузинська кухня)

Грузинська кухня славиться своїми стравами. Всі вони містять м’ясо та багато спецій, що робить їх особливо ароматними і просто неймовірно смачними. Суп «Харчо» не виняток. Він виходить ситним, досить поживним з приємним часниковим ароматом. Супчик просто готується і може стати прекрасним доповненням до вашого повсякденного меню.

У Грузії в це блюдо додають соус ткемалі або кислу сливу. Саме ця добавка надає страві особливого смаку і легку пікантність.

Необхідні продукти

  • яловичина — 800 гр
  • рис — 3 ст. л
  • кисла зливу — 150 гр
  • томати у власному соку — 150 гр
  • горіхи — 60 гр
  • цибуля — 2 шт
  • часник — 5 зубчиків
  • гострий перець — 2 шт
  • селера — 1 стебло
  • корінь петрушки
  • запашний перець
  • лавровий лист
  • хмелі-сунелі — 1 ч. л
  • сухий коріандр — 1 / 2 ч. л
  • петрушка, кінза
  • томатна паста — 1 ст. л

Починаємо приготування

  • М’ясо промиваємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, солимо і доводимо до кипіння.
  • Петрушку, кінзу і стебло селери промиваємо і пов’язуємо разом невеликий ниточкою.
  • З киплячого бульйону видаляємо пінку, кладемо в нього підготовлений пучок зелені, додаємо корінь петрушки і 1 гострий перець. Туди ж кладемо лавровий перець і запашний перець. Варимо бульйон до повної готовності м’яса.
  • Рис промиваємо і трохи просушуємо.
  • У сливи видаляємо кісточку і нарізаємо дрібними кубиками. Волоські горіхи рубаємо на дрібні шматочки.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Подрібнюємо часник і гострий перець (без насіння).
  • Беремо іншу каструлю, наливаємо в неї рослинне масло і кладемо цибулю. Пасеруємо його до прозорого стану.
  • У цибулю додаємо гострий перець і томати у власному соку. Все перемішуємо тушкуємо 5-6 хвилин. В отриману масу додаємо проціджений бульйон. Доводимо все до кипіння і проварюємо 2 хвилини.
  • У киплячий бульйон кладемо рис і м’ясо (варене), солимо, доводимо до кипіння і додаємо сливу. Суп знову доводимо до кипіння і проварюємо 10 хвилин. Потім всипаємо хмелі-сунелі, коріандр і подрібнену зелень. Все перемішуємо, знову доводимо до кипіння і додаємо волоські горіхи з часником. Ще раз перемішуємо і доводимо до кипіння.
  • Суп готовий, можна подавати до столу.
  • Спробуйте також суп з фрикадельками. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Настоящий суп «Харчо» (грузинская кухня)

    Приємного апетиту!