«Чахохбілі з курки-грузинська кухня

«Чахохбілі» — блюдо, яке своїм ароматом і смаком буквально зведе вас з розуму. Та й готується дуже просто. Рецепт не унікальний, ми впевнені, ви пробували таке блюдо вже багато разів. Але незважаючи на це, ми все ж вирішили його написати. У кожній родині страва має свій смак, так як деякі спеції можна замінити на свої улюблені.

За своєю суттю «Чахохбілі» — курка, тушкована зі свіжими помідорами, великою кількістю зелені та спецій. Таке блюдо не може не сподобається, адже виходить дуже і дуже смачним.

Щоб блюдо вийшло дійсно таким, як його готували в Грузії, важливо додати два продукту: приправа «хмелі-сунелі» і справжній грузинський соус «Ткемалі». Його можна придбати в магазині, але краще всього приготувати вдома (рецепт є на нашому сайті).

Необхідні продукти

  • курка — 1,5 кг
  • цибуля — 2 шт
  • помідори — 6 шт
  • пучок кінзи і петрушки
  • часник — 3 зубчики
  • вершкове масло — 1 ст. л
  • сіль, перець
  • хмелі-сунелі — 1 ч. л
  • «Ткемалі» — 3 ст. л

Починаємо приготування

  • Курку промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
  • Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.
  • Помідори кладемо в миску і заливаємо окропом. У такому вигляді залишаємо їх на 20 секунд і знімаємо шкірку. Потім видаляємо плодоніжки і нарізаємо кубиками.
  • Подрібнюємо підготовлену зелень. Часник очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
  • У глибоку сковороду наливаємо олію і кладемо шматочки курки. Обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо шматочок вершкового масла і цибулю. А також солимо і перчимо за смаком.
  • Тушкуємо м’ясо 2-3 хвилини, додаємо помідори. А також всипаємо хмелі-сунелі, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин.
  • У готове блюдо додаємо соус «Ткемалі», часник і зелень. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо страві настоятися 10 хвилин і подаємо до столу.
  • «Чахохбілі» ідеально поєднується з будь-яким гарніром: макаронами, картоплею або кашею. Виходить дуже ароматним і ситним. Соус «Ткемалі» надає йому особливий смак і легку пікантну сливову нотку.

    «Чахохбили» из курицы-грузинская кухняПриємного апетиту!