«Чахохбілі» — блюдо, яке своїм ароматом і смаком буквально зведе вас з розуму. Та й готується дуже просто. Рецепт не унікальний, ми впевнені, ви пробували таке блюдо вже багато разів. Але незважаючи на це, ми все ж вирішили його написати. У кожній родині страва має свій смак, так як деякі спеції можна замінити на свої улюблені.
За своєю суттю «Чахохбілі» — курка, тушкована зі свіжими помідорами, великою кількістю зелені та спецій. Таке блюдо не може не сподобається, адже виходить дуже і дуже смачним.
Щоб блюдо вийшло дійсно таким, як його готували в Грузії, важливо додати два продукту: приправа «хмелі-сунелі» і справжній грузинський соус «Ткемалі». Його можна придбати в магазині, але краще всього приготувати вдома (рецепт є на нашому сайті).
Необхідні продукти
- курка — 1,5 кг
- цибуля — 2 шт
- помідори — 6 шт
- пучок кінзи і петрушки
- часник — 3 зубчики
- вершкове масло — 1 ст. л
- сіль, перець
- хмелі-сунелі — 1 ч. л
- «Ткемалі» — 3 ст. л
Починаємо приготування
«Чахохбілі» ідеально поєднується з будь-яким гарніром: макаронами, картоплею або кашею. Виходить дуже ароматним і ситним. Соус «Ткемалі» надає йому особливий смак і легку пікантну сливову нотку.
Приємного апетиту!