Солодкий пиріг до чаю — готувати простіше, ніж здається

Пропонуємо вам приготувати дуже цікавий пиріг з подвійного тесту «День-ніч». Пиріг виходить неймовірно красивим і стане прикрасою не тільки сімейного, але й святкового столу. Пиріг готується набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. А результат вийде такий приголомшливий, що всі ахнуть.

Необхідні продукти

Для опари

  • 100 мл теплого молока
  • 100 мілілітрів води
  • підлогу столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка дріжджів
  • 3 столові ложки пшеничного борошна

Для тіста

  • 1 чайна ложка солі
  • 30 мл рослинного масла
  • 260 грам пшеничного борошна
  • 1 столова ложка какао
  • 30 грам вершкового масла
  • 3 столові ложки цукру

Починаємо приготування

  • У миску вливаємо молоко і теплу воду. Додаємо в нього цукор, дріжджі і пшеничне борошно. Все перемішуємо, накриваємо опару харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин.
  • В отриману масу додаємо сіль і рослинне масло, добре перемішуємо і ділимо на 2 частини.
  • Просіваємо борошно пшеничне (140 гр.) і додаємо її в одну частину опари. Перемішуємо руками і замішуємо тісто.
  • У другу частину опари додаємо борошно і какао. Також перемішуємо і замішуємо тісто.
  • Готове тісто накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1,5 години.
  • Збираємо пиріг. Темне тісто ділимо на 2 частини і розгортаємо в тонкий коло.
  • Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього перше коло тесту. Змащуємо його розтопленим вершковим маслом і присипаємо цукром.
  • Біле тісто також ділимо на 2 частини і розгортаємо в тонкі кухлі. Потім беремо один круг білого тіста і кладемо на темне на деку. Зверху його також змащуємо маслом і присипаємо цукром, а потім накриваємо темним тістом, процедуру повторюємо. І на верх викладаємо біле тісто, також змащений маслом і притрушене цукром.
  • У центрі отриманого «пирога» ставимо склянку, а краї розрізаємо на 16 однакових частин. Потім беремо два розрізаних шматочки і розгортаємо їх один від одного, а потім закручуємо в невелику спіральку і з’єднуємо краю. Потім беремо інші два шматочки тіста і точно також формуємо в пелюстка.
  • Отриману заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 30 хвилин. А потім подаємо до столу.
  • На нашому сайті багато цікавих рецептів пирогів. Спробуйте також яблучний пиріг з медом і горіхами у вигляді квітки. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Сладкий пирог к чаю — готовить проще, чем кажется

    Приємного апетиту!