Гарні, запашні і дуже смачні пряники можна з легкістю приготувати вдома. Одного разу мені досить було один раз скуштувати, щоб взяти рецепт і бігти додому скоріше випікати.
Пряники можуть здатися банальними і простими, але приготовані своїми руками смачніше, ніж в магазині — в тисячу разів. Можливо, секрет не тільки в м’якому заварне тісто, на якому вони готуються, а у величезному бажанні приготувати і подарувати близьким і рідним солодкий шматочок ароматного домашнього пряника. Швидше беріть рецепт собі на замітку: адже настільки простого рецепту я ще не зустрічала.
Інгредієнти
- борошно пшеничне (для заварювання тіста) — 250 грам;
- борошно пшеничне — 1 кілограм;
- молоко — 0,5 літра;
- цукор пісок — 500 грам;
- рослинна олія — 100 мілілітрів;
- розпушувач для тіста — 60 грам;
- ванільний цукор — 32 грами;
- два свіжих курячих яйця;
- жовток — 2 штуки;
- щіпка солі.
Для глазурі
- білок — 2 штуки;
- цукрова пудра — 250 грам.
Дуже смачні пряники: покроковий рецепт
Всередині пряники дуже ніжні і дуже смачні. З усього тесту виходить приблизно 65-70 штук. Кількість інгредієнтів можете розділити навпіл: тоді і часу на їх приготування витратите зовсім небагато. Також якщо любите шоколад, можна додати в тісто какао: і ви отримаєте в результаті дуже смачні шоколадні пряники. Домашні пряники непорівнянні з покупними: вони довго не черствіють — головне, зберігайте їх в ємностях з кришкою.
Приємного апетиту!