Чудовий заливний пиріг з капустою і печінкою

Заливні пироги подобаються багатьом господиням. Вони просто і швидко готуються, а незмінно виходять смачними. Для несолодких пирогів використовують найрізноманітнішу начинку: м’ясо, капусту, рибу і т. д. Яку можна приготувати заздалегідь і додати вже в день випічки. Такі пироги чудово підходять до обіду або вечері. Цей пиріг ми пропонуємо приготувати з капустою і печінку. Така начинка виходить досить бюджетної і доведеться по кишені будь-якій сім’ї.

Необхідні продукти

Для тіста

  • кефір — 300 мл
  • сметана — 100 гр
  • вершкове масло — 100 гр
  • курячі яйця — 2 шт
  • сіль
  • цукор — 1 ст. л
  • розпушувач — 10 гр
  • пшеничне борошно — 250 гр
  • кунжут (для обсипання)

Для начинки

  • квашена капуста — 400 гр
  • куряча печінка — 200 гр
  • цибуля
  • рослинна олія
  • сіль, перець
  • куряче яйце — 1 шт

Для форми

  • вершкове масло
  • панірувальні сухарі

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками, а потім викладаємо його на розпечену сковороду. Обсмажуємо до золотистого кольору.
  • Нарізаємо невеликими шматочками печінку і викладаємо в цибулю. Додаємо в нього сіль і перець за смаком, все перемішуємо і смажимо до повної готовності печінки.
  • Квашену капусту рубаємо невеликими шматочками. Додаємо її до печінки, перемішуємо і тушкуємо 4 хвилини. Готову начинку перекладаємо в миску і остуджуємо.
  • У миску вбиваємо курячі яйця, вливаємо кефір і додаємо сметану. А також додаємо в масу вершкове масло. сіль і цукор. Все ретельно перемішуємо.
  • Змішуємо борошно і розпушувач, а потім просіваємо масу в рідку суміш. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
  • У капустяну начинку вбиваємо куряче яйце і перемішуємо.
  • Форму для випічки промазуємо вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Виливаємо в неї половину підготовленого тіста і розрівнюємо. Зверху викладаємо начинку і заливаємо її залишками тіста. А потім присипаємо кунжутом.
  • Отриману заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 50-60 хвилин. Готовий пиріг злегка остуджуємо, а потім виймаємо з форми і подаємо до столу.
  • Для страви ми рекомендуємо використовувати квашену капусту, приготовану за рецептом з нашого сайту.

    Превосходный заливной пирог с капустой и печенью

    Приємного апетиту!