Смажена капуста з чорносливом: шалено смачне блюдо, на гарнір

І білокачанна, і будь-яка інша капуста – дуже корисний овоч: ми готуємо її різними способами і з різними рецептами, завжди виходить смачно!

Пропонуємо вам сьогодні новий варіант знайомого всім страви: смажена капуста з чорносливом. Виходить неймовірно смачно: ніжна, соковита капуста з незрівнянним ароматом і легкою ноткою копченості! В міру пікантне, в міру гостре і дуже апетитне блюдо на швидку руку. Таку капусту можна подати як закуску, і як гарнір, і в пироги прекрасно підійде: це вже на ваш смак і вибір!

Необхідні інгредієнти

  • білокачанна капуста – 800 грам,
  • морква – 1 штука,
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки,
  • кетчуп шашличний – 5 столових ложок,
  • чорнослив – 40 грам,
  • сіль – за смаком,
  • рослинне масло – для смаження,
  • солодкий перець – 1/2 штуки.

Смажена капуста з чорносливом: покроковий процес приготування

  • На розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо моркву, натерту на крупній тертці.
  • Рада. Спробуйте використовувати для обсмажування ароматне домашнє масло: смак готового блюда стане дивовижним.
  • Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і додаємо до моркви.
  • Туди ж відправляємо нарізаний кубиками солодкий перець (можна використовувати і заморожені овочі), обсмажуємо практично так готовності.
  • Потім додаємо в сковороду половину всієї тонко нашаткованої капусти, перемішуємо, даємо капусти трохи осісти і додаємо другу половину.
  • Перемішуємо і смажимо на повільному вогні до готовності.
  • Додаємо в тушковані овочі кетчуп, сіль, перемішуємо 2-3 хвилини і викладаємо нарізану соломкою чорнослив. Чорнослив не замочуємо: просто нарізаємо – і все.
  • Рада. Замість кетчупу можна використовувати томатний соус або домашню аджику: вибирайте те, що підходить вам по гостроті і смаку.
  • Перемішуємо, тушкуємо 5-6 хвилин. Страва готова!
  • Смажена капуста з чорносливом виходить дуже цікавою на смак. В міру гострий, із солодким і легким присмаком чорносливу – готуйтеся до того, що будуть просити добавку! До такої капусти можна приготувати і відбивну, наприклад… Приготовлена таким чином капуста стане чудовим гарніром або начинки для пирогів і пиріжків: вам сподобається. Інші цікаві рецепти класичних страв дивіться на нашому сайті: і готуйте з задоволенням.

    Жареная капуста с черносливом: безумно вкусное блюдо на гарнир

    Приємного апетиту!