Чудові капустяно-морквяні котлети: смачне пісне страву

Капустяно-морквяні котлети — це щось чудове! Дуже ніжні, смачні, коли спробуєш, то відразу не зрозумієш, з чого вони.

Я вперше приготувала ці котлети під час посту (вони абсолютно без яєць і тваринних продуктів), і вони настільки сподобалися моїй родині, що стали частим стравою у нас на столі. Ось зовсім недавно спробувала приготувати їх з овочами — я була в шоці! Настільки смачно, що мову можна проковтнути! Тому сьогодні хочу поділитися своїм захопленням і розповісти, як приготувати пісні (веганські) котлети з моркви і капусти. Повірте, це дуже просто, достатньо швидко і зовсім не дорого!

Інгредієнти

  • очищена морква — 500 грам;
  • цибуля — 150 грам;
  • білокачанна капуста — 500 грам;
  • манка — 100 грам;
  • цукор — 5 г (1 чайна ложка без верху);
  • рафінована рослинна олія — 20 мілілітрів;
  • холодна вода — 100 мл;
  • сіль, перець — за смаком;
  • панірувальні сухарі — 100-125 грамів;
  • рафінована рослинна олія для обсмажування.

Чудові капустяно-морквяні котлети: покроковий рецепт

  • Приготування овочевого фаршу: свіжу капусту тонко шаткуємо ножем або за допомогою спеціальної шинкування. Все складаємо в глибоку миску.
  • Очищений цибулю нарізаємо тонкими чверть кільцями і відправляємо до капусти.
  • Моркву натираємо на крупній тертці і змішуємо із загальною масою.
  • Додаємо сіль (приблизно неповна чайна ложка), цукор, перець, все перемішуємо і злегка приминаем руками, щоб овочі трохи пустили сік.
  • Овочеву суміш пересипаємо в каструлю, додаємо 100 мілілітрів води.
  • Каструлю ставимо на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння, додаємо 20 мл рослинної олії, перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості інгредієнтів, їх періодично помішуючи. Час гасіння може бути різним: якщо ви використовуєте овочі врожаю минулого року (які заготовляли на зиму), то по часу це займе 40-50 хвилин, якщо у вас молода капуста (нового врожаю), то вам досить буде 25 хвилин.
  • Коли овочі добре потушились, стали м’якими, пробуємо, при необхідності підсолюємо, можна додати ще меленого перцю.
  • Не знімаючи з вогню каструлю, додаємо невеликими порціями манну крупу, кожен раз добре і швидко перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Дану суміш ще тушкуємо на середньому (можна трохи менше середнього) вогні, приблизно 10 хвилин.
  • Щоб овочева маса не пригоріла і рівномірно прогрівалася, періодично помішуємо лопаткою. У цьому рецепті в’язкою, що утримує форму основою буде манна крупа, тому яйця сюди абсолютно не потрібні.
  • Готову пісну котлетну масу перекладаємо в миску і залишаємо остигати до теплого стану.
  • Формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Щоб фарш не лип до рук, їх періодично змочуйте холодною водою.
  • Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо овочеві котлети до красивої рум’яної скоринки, на середньому вогні.
  • Готові котлети з капусти і моркви викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла, після перекладаємо на блюдо для подачі.
  • Пісні капустяно-морквяні котлети вийшли просто чудовими: дуже ніжні, м’які всередині, із золотистою, злегка хрусткою скоринкою. Вони дуже смачні з будь-яких овочів. Але якщо ви приготуєте ці котлети з молодої капусти, соковитої моркви — у вас вийде справжня бомба! Вони виходять ще ніжніше, з приємним солодкуватим присмаком і чудовим ароматом. Готуйте разом з нами легко, швидко, смачно і корисно! А покрокові рецепти розкриють всі нюанси приготування!

    Восхитительные капустно-морковные котлеты: вкусное постное блюдо

    Приємного апетиту!