Смачний папрікаш з курки: безпрограшний варіант другої страви

Рецепт приготування другої страви на обід або вечеря: безпрограшний варіант – смачний папрікаш з курки!

Куряче м’ясо виходить настільки смачним і ніжним, що просто неможливо відірватися. Соус також найсмачніший! Страва чудово поєднується з будь-яким гарніром. Готується воно дуже просто, з доступних інгредієнтів. Свіжі помідори для соусу можна замінити томатною пастою або томатним соусом (домашнім).

Необхідні інгредієнти

  • курка (гомілки або стегна) – 800 грам,
  • солодкий болгарський перець – 1 штука,
  • ріпчаста цибуля – 2 головки,
  • помідор – 2 штуки (або 1столовая ложка томатної пасти),
  • паприка солодка – 1 чайна ложка,
  • сметана – 100 грам,
  • пшеничне борошно – 1 їдальня ложка,
  • сіль — 1 чайна ложка,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • рослинне масло – 2-3 столових ложки.

Як приготувати смачний папрікаш з курки

  • З курячих гомілок або стегон знімаємо шкірку, обрізаємо м’якоть і обсмажуємо її на розігрітій сковороді в рослинному маслі, на великому вогні до золотистої скоринки. М’ясо відразу викладаємо в миску.
  • У тому ж маслі, де смажили курку, обсмажуємо цибулю, нарізану невеликими кубиками: до напівпрозорості.
  • Після чого до нього додаємо болгарський перець, нарізаний невеликими кубиками.
  • Кладемо в сковороду помідори, натерті на крупній тертці (без шкірки), перемішуємо.
  • Тушкуємо 2-3 хвилини і викладаємо на овочеву подушку м’ясо, наливаємо води, щоб покрити всі шматочки. Все солимо, додаємо паприку, подрібнений часник.
  • Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо вміст на середньому вогні: приблизно 40 хвилин. Сметану змішуємо з борошном, додаємо цю суміш в блюдо, перемішуємо і даємо ще потушиться 10 хвилин.
  • Рада. Щоб не зіпсувати блюдо, використовуйте густу і сметану некислу: краще взяти сільську, або зробити самим, з молока і вершкового масла.
  • Ніжне м’ясо не залишить вас байдужими! Соус просто приголомшливий! Подаємо смачний папрікаш з курки з будь-яким гарніром: картопля, гречка, макарони, рис! Поливаємо гарнір сметанним соусом, доповнюємо його запашним домашнім хлібом, салатом зі свіжих або маринованих овочів – і смачний, ситний вечеря готова. Рецепти всіх перерахованих страв ви можете подивитися на нашому сайті: і вибрати по душі.

    Вкусный паприкаш из курицы: беспроигрышный вариант второго блюда

    Приємного апетиту!