Чудова італійська поркетта

Багато італійці вважають, що приготувати це блюдо можуть тільки професіонали. Але ми вважаємо, що в його приготуванні немає нічого складного і ви легко впораєтеся з цим завданням. По суті, поркетта — рулет зі свинини. Без неї не обходиться жодне свято чи ярмарок в Італії. Поркетта виходить ароматна з приємною хрусткою скоринкою і пікантною апельсинової ноткою. Блюдо виходить чудовим і є справжнім делікатесом. Тому і на вашому святковому столі воно приведе всіх у захват.

Необхідні продукти

  • 1,5 кілограмовий шматок свинини (лопатки)
  • оливкова олія
  • сіль, перець
  • 2 столові ложки шавлії
  • 2 столові ложки розмарину
  • 3 столові ложки апельсинової цедри
  • 6 зубчиків часнику
  • 2 столові ложки насіння кропу

Починаємо приготування

  • Свинячу лопатку добре промиваємо й обсушуємо паперовим полотеценм. Потім робимо невеликий надріз з краю лопатки і вивертаємо. І далі м’ясо розрізаємо вздовж на великий довгий пласт.
  • Якщо у вас залишилися більш товсті місця на м’ясі, то ми рекомендуємо зробити кілька надрізів. Завдяки цьому м’ясо краще промаринується.
  • Підготовлене м’ясо промазуємо оливковою олією. Зверху солимо і перчимо за смаком. Потім присипаємо його розмарином, шавлією і насінням кропу. Часник очищаємо, пропускаємо через прес і змащуємо їм м’ясо. Також присипаємо пласт апельсиновою цедрою.
  • Підготовлений м’ясний пласт звертаємо в рулет і зверху також солимо, перчимо і присипаємо спеціями. Скріплюємо рулет мотузкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години (краще на всю ніч).
  • Духовку розігріваємо до 230 градусів.
  • Перекладаємо м’ясо в форму, промазану оливковою олією. Зверху рулет також змащуємо маслом. Заготівлю ставимо в духовку на 20 хвилин. Через відведений час градус в духовці зменшуємо до 120-130. І продовжуємо випікати рулетик ще 60 хвилин.
  • Через годину рулет накриваємо фольгою і в такому вигляді залишаємо в духовці (при тій же температурі) ще на 10 хвилин. І все, поркетта готова, можна подавати до столу.
  • До такої страви можна подати дивовижний картопля по-святковому. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Превосходная итальянская поркеттаПриємного апетиту!