Сирний пиріг з кольоровою капустою: дивовижна випічка

Випічка буває різною: в тому числі, і корисною. Ось одним з таких рецептів я і вирішила з вами поділитися.

Сирний пиріг з цвітної капусти – це море смаку і користі в кожному шматочку. Пекти його дуже просто, а результат завжди приголомшливий. Ніжна і ароматна начинка, картопляне тісто і сирна заливка з яйцями – вже перерахування інгредієнтів викликає гострий напад апетиту. А варто спекти таку красу, як на запах випічки вся родина збереться за столом: навіть кликати не доведеться.

Склад продуктів

  • 2 склянки подрібненої картоплі;
  • чверть склянки дрібно нарізаного цибулі;
  • 1 яйце, збите;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 їдальня ложка борошна;
  • 1,5 столових ложки оливкової олії.

Для начинки

  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • 1 цибуля, нарізана;
  • 2 зубчики часнику, подрібнити;
  • сіль і перець – за смаком;
  • 1/2 чайної ложки сушеного базиліка;
  • 1/2 чайної ложки сушеного;
  • 1 качан цвітної капусти, крупно нарізаний;
  • 1,5 склянки тертого сиру чеддер;
  • 2 яйця, збити;
  • 1/4 чашки молока;
  • 1/4 чайної ложки меленої паприки.

Сирний пиріг з кольоровою капустою: покроковий процес приготування

  • Розігрійте духовку до 200 градусів С. Змастіть жиром або маргарином (я використовувала спеціальну антипригарну емульсію) неглибоку круглу форму для випічки.
  • Для того, щоб приготувати основу, за допомогою марлі треба вичавити всю зайву рідину з тертої картоплі.
  • У мисці середнього розміру змішайте картоплю, цибулю, яйце, сіль і борошно. Викладіть суміш у підготовлену форму і вирівняйте її по дну за допомогою гумового шпателя або кінчиків пальців.
  • Випікайте протягом 30 хвилин.
  • Потім змастіть основу маслом і випікайте ще 10 хвилин. Видаліть форму з духовки і зменшіть температуру до 175 градусів С.
  • Для начинки, у великій сковороді на сильному вогні розігрійте масло: я використала гостре ароматне домашнє масло.
  • Зменшіть температуру до середнього і обсмажте цибулю, часник, базилік, чебрець, сіль, перець і паприку в гарячому маслі: готуйте від 8 до 10 хвилин. Додайте цвітну капусту в сковороду і готуйте ще 15 хвилин.
  • Розповсюдьте половину сиру на картопляну основу. Викладіть овочі зверху сиру.
  • Посипте сиром, що залишився на обсмажені овочі. Збийте молоко і яйця разом у невеликій мисці, а потім залийте отриманою масою овочі і сир. Зверху посипте червоним меленим перцем.
  • Випікайте від 35 до 40 хвилин, або поки вершкова суміш на запечеться, і сир у верхній частині пирога злегка не підрум’яниться.
  • Сирний пиріг з цвітною капустою, спечений в духовці – порадує всіх своїм неземним смаком і райським ароматом. Можна його і на святковий стіл подати – він стане головним шедевром. Ароматні овочі і спеції, сирна заливка і ніжне картопляне тісто: відмінне поєднання продуктів. Інші рецепти смачною випічки дивіться на нашому сайті.

    Сырный пирог с цветной капустой: изумительная выпечка

    Приємного всім апетиту.