Пиріг «Приголомшливий» з м’ясом: просто казка

Готуємо пиріг «Приголомшливий» з м’ясом. Це не звичайний пиріг, а просто казка!

Виходить він дуже смачним, соковитим і ситним. І ще – гарна подача: у вигляді вінка! Дуже цікава випічка! М’ясо, картоплю, сир – заряд бадьорості і сил на весь день забезпечено! Такі пироги хороші тим, що навіть одним шматочком можна втамувати голод. Ніжне тісто, просочене м’ясним соком. Ароматна, соковита начинка з вершковим смаком сиру. Всі разом – чудова випічка для всієї родини, перед якою неможливо встояти.

Необхідні інгредієнти

  • вода – 4 столових ложки,
  • дріжджі свіжі – 30 г (або сухих 10 грам),
  • кефір – 200 мілілітрів,
  • рослинна олія – 100 мілілітрів,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • пшеничне борошно – 360 грам.

Для начинки

  • м’ясний фарш – 400 грам,
  • картопля – 2 штуки (300 грам),
  • цибулина – 1 штука,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • чорний перець – за смаком,
  • твердий сир – 80 грам.

Як приготувати пиріг «Приголомшливий» з м’ясом

  • У миску наливаємо 4 столові ложки теплої води, кладемо в неї дріжджі і цукор, перемішуємо. Залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин.
  • У сотейник наливаємо кефір, рослинне масло, ставимо на вогонь і підігріваємо до температури 30-40 градусів. Перелити в миску, додаємо цукор, сіль і дріжджі, перемішуємо і, поступово додаючи просіяне борошно, замішуємо тісто.
  • Миску з тестом накриваємо і ставимо в тепле місце на 40-50 хвилин. Тісто має збільшитися в два-три рази.
  • Готуємо начинку для пирога. Цибулину дрібно наріжемо і порубаємо ножем. Два сирі бульби картоплі нарізаємо дрібним кубиком: чим дрібніше, тим краще.
  • У миску викладаємо м’ясний фарш, картоплю, цибулю, сіль і перець, перемішуємо.
  • Тісто викладаємо на стіл, подминаем і ділимо на дві частини. Одну частину розгортаємо в коло.
  • Коло викладаємо на деко, застелене пергаментом. В центрі кола робимо симетричні один одному надрізи: 8 штук.
  • По колу викладаємо начинку, залишаючи не зворушеним краю і середину тіста. Зверху начинку присипаємо тертим сиром.
  • Піднімаємо краю кола і закріплюємо їх трикутниками: починаємо від надрізів. Виходить пиріг у вигляді вінка, а середина відкрита.
  • Тісто промазуємо збитим яйцем. Робимо другий пиріг точно також. Даємо пирогів підійти, після чого ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
  • Якщо пиріг зарум’яниться, а начинка ще не готова, накриваємо фольгою і даємо ще час: дійти до готовності.
  • Подаємо пиріг зі сметанно-часниковим соусом або з солодким чаєм, компотом, або, ще варіант – з першим гарячою стравою! Пиріг «Приголомшливий» з м’ясом вразить усіх і своїм зовнішнім виглядом, і чудовим смаком. Ніжне, м’яке тісто, соковита і ароматна начинка – справжня смакота. Зробити його зовсім не складно: дерзайте. Обов’язково повертайтеся на наш сайт: за новими рецептами і іншими корисними ідеями.

    Пирог «Ошеломительный» с мясом: просто сказка

    Приємного всім апетиту.