Ароматний пиріг з капустою і м’ясом: можна і на святковий стіл

Пропонуємо рецепт дивовижною випічки: ароматний пиріг з капустою і м’ясом. Пиріг виходить святковим, апетитним і дуже смачним! Такий пиріг підкорить всіх!

Гості будуть в захваті, а близькі обов’язково скажуть вам слова щирої вдячності! З таким смачним пирогом, доповненим чашкою чаю або кави, і розмова буде набагато цікавіше! Соковита капуста начинка, апетитну рум’яну тісто, цікаві фрикадельки – ідеальне поєднання, здатне подарувати море смаку. Приготуйте обов’язково: побалуйте оточуючих цікавою випічкою!

Склад продуктів

Для тіста

  • молоко будь-якої жирності – 300 мілілітрів,
  • свіжі дріжджі – 40 грам (або 13 грам сухих),
  • сіль – 0,5 чайної ложки,
  • цукровий пісок – 1 чайна ложка,
  • куряче яйце – 1 штука,
  • рослинне масло – 2 столових ложки,
  • пшеничне борошно – 500 грам.

Для начинки

  • білокачанна капуста – 1 качан,
  • морква – 1 штука,
  • рослинне масло – 20 мілілітрів,
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком,
  • половинка лимона,
  • зелень.

Для фаршу

  • будь-м’ясний фарш – один кілограм,
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки,
  • курячі яйця – 2 штуки,
  • сіль, чорний мелений перець,
  • панірувальні сухарі – 3 столових ложки.

Ароматний пиріг з капустою і м’ясом: покроковий процес приготування

  • Починаємо, як завжди, з тіста. Виливаємо В миску тепле молоко, кладемо в нього цукор, свіжі дріжджі, перемішуємо. Трохи почекаємо, поки дріжджі розійдуться.
  • Потім додаємо рослинне масло, сіль, яйце і порціями просіяне пшеничне борошно. Замішуємо тісто, викладаємо його на стіл, продовжуємо місити.
  • Миску змащуємо рослинним маслом, кладемо в неї тісто і накриваємо рушником. Відставляємо в сторону для підйому, а самі в цей час приготуємо начинку.
  • Білокачанну капусту тонко нашинкуем, згасимо в олії
  • Потім додаємо до капусти морква, продовжуємо тушкувати все разом до готовності. Додаємо сіль, сік лимона, нарізану зелень, перець, все перемішуємо. Начинка готова.
  • Готуємо фрикадельки. У м’ясний фарш додаємо багато подрібненої цибулі, сіль, перець, яйця, панірувальні сухарі. Перемішуємо фарш, формуємо фрикадельки.
  • Готове тісто викладаємо на стіл, обминаємо його, трохи розкачуємо.
  • Форму для запікання змащуємо рослинним маслом (або спеціальної антипригарній емульсією), кладемо в неї тісто. Витягуємо тісто руками за розміром форми, не забуваючи про бортики.
  • Викладаємо капустяну начинку по всій поверхні, капусту поглиблюємо фрикадельки: в красивому порядку.
  • Пиріг накриваємо рушником і даємо трохи постояти.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо в неї пиріг і випікаємо 40-50 хвилин.
  • Тісто рум’яне, начинка соковита, а тефтелі – так це взагалі пісня! І все в одному прекрасному блюді, яке називається просто і нехитро: ароматний пиріг з капустою і м’ясом! Зробити його дуже просто, зі столу зникає така випічка дуже швидко – ви і оком моргнути не встигнете. Інші прості рецепти смачною випічки дивіться на нашому сайті – нам є, що запропонувати.

    Ароматный пирог с капустой и мясом: можно и на праздничный стол

    Готуйте з любов’ю, пригощайте з задоволенням!