Шоколадні млинці

Шоколадные блинчики

Інгредієнти:

Борошно пшенична

1,5 скл.

Какао-порошок

1 ст. л.

Молоко

3 скл.

Яйця курячі

3 штуки

Олія рослинна рафінована

100 грамів

Цукор

3 ст. л.

Сіль

0,5 ч. л.

  • Кількість порцій: 4
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Час приготування: 1 годину
  • Температура подачі: Кімнатна температура
  • Тип обробки: Жарення
  • Привід: Масляна
  • Сезон: весна

Без сумніву можна сказати, що шоколадні млинці є, мабуть, самим популярним ласощами для малюків. Однак дорослим ласунам це блюдо теж доведеться за смаком.

Спосіб приготування:

Борошно просіваємо з какао-порошком. Розводимо борошно з какао холодним молоком. Збиваємо яйця з сіллю і цукром в піну. Підмішуємо яйця в тісто.

Щоб кожен раз не змащувати сковороду маслом, вливаємо в тісто 2 ст. л. рослинної олії або розтопленого вершкового масла. Бажано залишити тісто «відпочити» на 25-30 хвилин.

Перед випічкою першого млинця сковороду змащуємо рослинним (топленим вершковим) маслом. Для випічки інших млинців змащувати маслом сковороду не потрібно. Млинці виходять тонкі, солодкі.

Відразу після випічки звертаємо кожен млинець трубочкою або конвертиком. Посипаємо цукровою пудрою, і можна подавати до столу.

Якщо будемо подавати млинці з варенням або медом, то в тісто кладемо менше цукру.