Твердження, що суп корисний для організму більшість сприймає як істину, у якій не може бути винятків або підводних каменів. І певною мірою перші страви дійсно несуть користь для організму. Вони допомагають уникати зневоднення, їх інгредієнти мають корисні властивості. Дослідження показують, постійне знаходження супу в раціоні знижує споживання жирів і зайвих калорій.
Однак все ж є випадки, коли суп принесе більше шкоди, ніж користі. Для того, щоб перша страва стало більш густим і наваристим, в нього можуть додати кукурудзяний крохмаль, хліб, сир, жирне молоко або вершки, яєчні жовтки, заправку з суміші масла і борошна. Всі ці продукти висококалорійні. Іншими словами, людина може спожити більше калорій, ніж йому необхідно, що в свою чергу призводить до збільшення ваги.
Супи швидкого приготування і консервовані супи-це окрема категорія ризику. Справа в тому, що в них міститься натрій. Згідно з існуючими дослідженнями, високе споживання натрію пов’язують з підвищеним кров’яним тиском.
Найкраще включити в раціон наступні страви:
- курячий суп. Для того, щоб він був корисним слід приготувати бульйон самостійно, додати більше овочів і вибрати цільнозернову локшину.
- томатний суп. У його складі є лікопін, який допомагає боротися з негативним впливом вільних радикалів в організмі.
- суп на кістковому бульйоні. Має високу поживну цінність, що покращує здоров’я суглобів, кісток і шкіри.
В кінці відзначимо, що мова йшла тільки про супи, які були приготовлені вдома. Консервований томатний суп з магазину, наприклад, не зможе бути також корисний, як блюдо, приготоване вдома.