Східний обід для всієї родини — смачне і просте блюдо

В оригінальному рецепті для страви використовують конину, попередньо замариновану. Але ми думаємо, що її можна замінити яловичиною або бараниною. Готується страва просто і швидко. І чудово доповнить щоденне меню. Продукти, за традицією, використовуються самі звичайні і доступні. Доповнити його можна будь-яким легким салатом.

Необхідні продукти

  • 700 грам яловичини
  • 3 зубчики часнику
  • 2 чайні ложки солі
  • 400 грам рису
  • 250 грам цибулі
  • 500 грам моркви
  • 70 грам рослинного масла
  • чорний перець

Починаємо приготування

  • М’ясо промиваємо, солимо і натираємо часником. Загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 1 ніч.
  • Вранці м’ясо обв’язуємо ниткою і перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо на повільному вогні протягом 2 годин.
  • Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо його в глибоку сковороду або казан з розігрітим рослинним маслом. І обсмажуємо до прозорого стану.
  • Моркву очищаємо і нарізаємо соломкою і додаємо до цибулі. Все перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 7-10 хвилин. В овочі вливаємо окріп, щоб він злегка прикривав їх. В овочі додаємо сіль, перець, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.
  • Зверху на овочі викладаємо промитий рис і розрівнюємо. Заливаємо його водою так, щоб вона була вища за нього на 1 див. Варимо його на середньому вогні до практичного готового стану рису. Потім збираємо його в середину. Потім робимо в ньому дірочки, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні ще 25 хвилин.
  • Готове м’ясо нарізаємо тонкими пластами.
  • Рис перекладаємо на блюдо, а зверху викладаємо м’ясо. І подаємо до столу.
  • Спробуйте також курку, запечену з квасолею. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Восточный обед для всей семьи — вкусное и простое блюдо

    Приємного апетиту!