Сама смачна запечена курка з гречкою: друга страва на обід

А на обід у нас сьогодні найбільш смачна запечена курка з гречкою.

Гречану кашу люблять далеко не всі, але приготована з м’ясом в духовці, та ще й під сирною, золотистою скоринкою — це справжня смакота. Блюдо дивовижно соковите, апетитне, ароматне, поживне і корисне, адже всі знають про користь гречаної крупи. Спосіб приготування досить простий: сподіваюся, вам сподобається! Приступимо?

Інгредієнти

  • гречана крупа — 1 склянка;
  • курка — 500 грам;
  • твердий сир — 200 грам;
  • цибуля ріпчаста — 1 штука;
  • часник — 1 зубчик;
  • вершкове масло — 100 грам;
  • майонез;
  • хмелі-сунелі;
  • сіль;
  • сметана.

Сама смачна запечена курка з гречкою: покроковий рецепт

  • Підготуйте форму, в якій буде готуватися страву в духовці. І замочіть гречку водою. Форму змащуємо вершковим маслом.
  • Цибулину очистити, промити і нашаткувати дрібно. Зубчик часнику нарізати тонкими кружечками.
  • У форму висипаємо гречку, зверху присипаємо цибулею і часником.
  • Тепер перейдемо до головного інгредієнта — курці. Можна використовувати, ніжки, стегна або стегенця. Їх ми миємо і викладаємо зверху наступним шаром. М’ясо солимо і посипаємо хмелі-сунелі. Краще всього це зробити заздалегідь: тим самим, курка краще промаринується.
  • В окремому посуді змішати пару ложок сметани і стільки ж майонезу. Можна використовувати тільки майонез або тільки сметану: те, що є у вас в холодильнику.
  • Промазуємо сиру курку. Тоді вона стане ніжною і м’якою, сухою.
  • Розчинити половину чайної ложки солі в склянці гарячої, кип’яченої води, і залити гречку. По боках покласти шматочки вершкового масла. Не бійтеся покласти багато олії. Як кажуть: «Кашу маслом не зіпсуєш».
  • На великій тертці натираємо сир, посипаємо їм рясно курку.
  • Розігріваємо духовку до 200-220 градусів. Відправляємо гречку з курячими ніжками в духовку: на 40-45 хвилин.
  • Сама смачна запечена курка з гречкою під золотистою сирною скоринкою готова. Чесно кажучи, аромат на кухні стоїть незрівнянний. А смак просто пальчики оближеш. За таким же рецептом можна приготувати гречку з куркою в горщиках, але тоді курку порізати на дрібні шматочки, а ще краще взяти філе без кісточок. По-моєму, це відмінний варіант змусити домочадців їсти гречку, а заодно урізноманітнити своє щоденне меню. Тим більше страви, приготовлені в духовці, у нашій родині дуже люблять. Якщо ви любите смачно поїсти, тоді шукайте смачні й корисні рецепти на нашому сайті.

    Самая вкусная запеченная курица с гречкой: второе блюдо на обед

    Приємного апетиту.