Салат «Свічка на вітрі» стане прикрасою на новорічному столі

Такий салат обов’язково стане прикрасою вашого святкового столу. Він виходить запаморочливо смачним, адже всі інгредієнти в ньому підібрані зі смаком і любов’ю. Такий салатик приведе в захоплення кожного і ваші гості будуть просити у рецепт його приготування. Салат має красиве і святкове оформлення, що, безсумнівно, не залишиться непоміченим.

Для салату краще використовувати домашній майонез. На нашому сайті ви можете знайти багато цікавих рецептів його приготування.

Необхідні продукти для приготування салату

  • 500 грам курячої печінки
  • сіль
  • 2 цибулини
  • 30 грам вершкового масла
  • 200 грам моркви по-корейськи
  • 30 грам зеленої цибулі
  • 200 грам сиру
  • майонез
  • 3 курячих яйця
  • 100 грам кропу

Для декору

  • червоний перець
  • гранат
  • сир пластинками

Починаємо приготування

  • У каструлю наливаємо воду, кладемо лавровий лист і перець горошком. Доводимо до кипіння і кладемо підготовлену печінку. Варимо до готовності.
  • Лук очищаємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо на розігріту сковорідку. Додаємо до нього рослинне і вершкове масло. А потім пасеруємо до прозорості.
  • Готову печінку кладемо в чашу блендера і подрібнюємо. Додаємо до неї 2 ложки смаженої цибулі і ще трохи подрібнюємо (до однорідності).
  • Підготовлену печінку перекладаємо на блюдо і добре розрівнюємо.Зверху акуратно викладаємо цибулю і промазуємо все майонезом.
  • Зверху розподіляємо моркву по-корейськи і промазуємо її злегка майонезом. Потім викладаємо шар з зеленого цибулі, а на нього натираємо зварені круто яйця. Їх також промазуємо майонезом.
  • Сир натираємо на дрібній тертці і викладаємо на салат. Закриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
  • Займемося декором. На одну свічку нам знадобиться 2 платівки сиру. Першу платівку звертаємо більш щільно, не лякайте якщо він трохи трісне, це не страшно. Зверху загортаємо його в другий пласт сиру. Потім край промазуємо будь вершковим сиром і «заклеюємо» свічку.
  • В салаті робимо отвори і ставимо в них свічки. З червоного перцю вирізаємо гніт. І встановлюємо його свічку. Навколо викладаємо кріп і присипаємо його зернятками граната.
  • Салат готовий! Він виходить яскравим і таким новорічним. Що з’являється бажання прям задути свічки. Так красиво виглядає салат. Він обов’язково стане прикрасою вашого столу, в цьому не може бути сумнівів.

    Салат «Свеча на ветру» станет украшением на новогоднем столе

    Приємного апетиту!