Салат «Оселедець під снігом» простий, але шалено ніжний і смачний

Хочемо поділитися з вами рецептом ще одного новорічного салату. Зазвичай всі готують оселедець «під шубою», а ми пропонуємо новий варіант салату з оселедцем «під снігом». Салат виходить дуже ніжним, він тане в роті і виглядає неймовірно апетитно. Салат буде чудово виглядати на святковому столі, та й як може бути інакше, якщо він так і привертає увагу. Та й виглядає якось затишно, по зимовому. Салат стане відмінним уособленням свята і обов’язково сподобається вашим гостям.

Заправляти салат ми рекомендуємо домашнім майонезом, приготованим за рецептом з нашого сайту.

Необхідні продукти

  • 1 оселедець
  • 50 грам цибулі
  • 1 зелене яблуко
  • 5 курячих яєць
  • 2 плавлених сирка
  • 150 грам майонезу
  • лимонний сік

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і кладемо в миску. Додаємо до нього лимонний сік, перемішуємо і залишаємо маринуватися.
  • Очищаємо оселедець від шкірки і кісток, а потім нарізаємо вийшло філе на дрібні шматочки.
  • Беремо блюдо і встановлюємо на нього роз’ємне кільце для салату. На дно викладаємо оселедець, а зверху кладемо цибулю, який попередньо віджимаємо.
  • Зверху промазуємо цибулю майонезом.
  • Яблуко очищаємо і натираємо на тертці. Викладаємо його наступним шаром. Також промазуємо майонезом.
  • Яйця відварюємо круто, очищаємо і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки раздавливаем виделкою в мисці і наступним шаром викладаємо на яблука. Зверху робимо майонезну сіточку.
  • Плавлені сирки заморожуємо, потім натираємо на тертці і викладаємо на шар з жовтка. Промазуємо його майонезом.
  • Білки натираємо на тертці і викладаємо останнім шаром.
  • Салат ставимо в холодильник на 1-2 години настоятися, а потім прикрашаємо й подаємо до столу.
  • Салат «Селедка под снегом» простой, но безумно нежный и вкусный Приємного апетиту!