Салат олів’є з сьомгою і червоною ікрою

Салат оливье с семгой и красной икрой

Інгредієнти:

Сьомга слабосолона

300 грамів

Яйця курячі

3-4 штуки

Картопля

2 штуки

Морква

1 штука

Огірки (свіжі)

1 штука

Каперси

4 ст. л.

Горошок консервований (невелика банку)
Цибуля зелена (перо) (невеликий пучок)
Яйця перепелині

6 штук

Для заправки

Майонез (на перепелиних яйцях)

Для прикраси

Ікра червона зерниста
Крес-салат

Так, за наших часів і таке сталося! Улюблена страва все того ж Анастаса Мікояна інтерпретували… під його улюблену ідею «Рибного дня» і без ковбаси. Цей рецепт для тих, хто остаточно в ній розчарований. Але в цьому є і частка гастрономічної та історичної справедливості: сам Люсьєн Олів’є в ресторані «Ермітаж» ще в 1862 році вперше подав «Майонез з осетрини», що, власне, і стало ідеєю – прародителькою самого салату олів’є.

Метод:

Філе сьомги і свіжий огірок порізати кубиком. Частина сьомги відкласти для прикраси.

Моркву і картоплю відварити, остудити, очистити, порізати кубиком.

Перепелині і курячі яйця відварити. У перепелиних жовтки видалити, порубати разом з курячими яйцями. Білки перепелиних яєць начинити для декору червоною ікрою.

Каперси і зелений горошок відцідити.

Змішати частина сьомги, коренеплоди, перепелині яйця, корнішони, горошок і каперси, якщо потрібно – посолити, додати рубаний зелений лук і заправити майонезом.

Для порціонної подачі розподілити охолоджений салат в сервірувальну кільце, зверху прикрасити сьомгою, червоною ікрою, половинкою перепелиного яйця і крес-салатом.