Інгредієнти:
- Сьомга слабосолона
300 грамів
- Яйця курячі
3-4 штуки
- Картопля
2 штуки
- Морква
1 штука
- Огірки (свіжі)
1 штука
- Каперси
4 ст. л.
- Горошок консервований (невелика банку)
- Цибуля зелена (перо) (невеликий пучок)
- Яйця перепелині
6 штук
Для заправки
- Майонез (на перепелиних яйцях)
Для прикраси
- Ікра червона зерниста
- Крес-салат
Так, за наших часів і таке сталося! Улюблена страва все того ж Анастаса Мікояна інтерпретували… під його улюблену ідею «Рибного дня» і без ковбаси. Цей рецепт для тих, хто остаточно в ній розчарований. Але в цьому є і частка гастрономічної та історичної справедливості: сам Люсьєн Олів’є в ресторані «Ермітаж» ще в 1862 році вперше подав «Майонез з осетрини», що, власне, і стало ідеєю – прародителькою самого салату олів’є.
Метод:
Філе сьомги і свіжий огірок порізати кубиком. Частина сьомги відкласти для прикраси.
Моркву і картоплю відварити, остудити, очистити, порізати кубиком.
Перепелині і курячі яйця відварити. У перепелиних жовтки видалити, порубати разом з курячими яйцями. Білки перепелиних яєць начинити для декору червоною ікрою.
Каперси і зелений горошок відцідити.
Змішати частина сьомги, коренеплоди, перепелині яйця, корнішони, горошок і каперси, якщо потрібно – посолити, додати рубаний зелений лук і заправити майонезом.
Для порціонної подачі розподілити охолоджений салат в сервірувальну кільце, зверху прикрасити сьомгою, червоною ікрою, половинкою перепелиного яйця і крес-салатом.