Салат олів’є з куркою

Салат оливье с курицейСалат «Олів’є» з куркою – сама ніжність.

Інгредієнти:

Сіль

1 щіпка

Майонез

200 грамів

Огірки мариновані

3 штук(і)

Огірок свіжий

2 штук(і)

Яйця курячі

5 штук(і)

Картопля

5 Бульб

Куряче філе

350 грамів

  • Кількість порцій: 6
  • Час підготовки: 25 хвилин
  • Час приготування: 30 хвилин

Класичний рецепт салату «Олів’є» з куркою

Щоб кожен компонент проявив свій смак в полнйо мірою, різати їх треба як можна дрібніше. Шаткувати овочі необхідно теплими – так страва буде ніжніше.

Послдовательность приготування:

  • Вимиті картоплини зварити в шкірці.
  • Відварити філе і яйця.
  • Всі компоненти порізати дрібними кубиками, додати майонезний соус, перемішати.
  • У салат можна покласти консервований горошок. А деякі гурмани присмачують його щіпка ваніліну і ложечкою бренді. Сіль кладуть після заправки майонез надає страві солоності, можливо, додатково солити зовсім не доведеться. Готовий салат повинен постояти годину при кімнатній температурі, щоб просочитися. Потім його слід охолодити.

    Оригінальні рецепти «Олів’є»

    Цінителям пікантною кислинки варто приготувати салат «Олів’є» з куркою і яблуком. Для нього знадобиться:

    • куряча грудка – 1 шт;
    • яйця – 3 шт;
    • картопля – 4 бульби;
    • морква – 2 шт;
    • свіжі огірки – 2 шт;
    • мариновані огірочки – 3 шт;
    • консервований горошок – 0,5 банки;
    • яблука – 1 шт;
    • сік лимона – 1 ч. л.;
    • сіль, майонез і зелень – за смаком.

    Процес створення салату майже не відрізняється від класичного рецепту:

  • Відварену моркву і картоплю очистити від шкірки і покришити дрібними кубиками.
  • Також нарізати грудку, зварені круто яйця, яблуко і огірки.
  • Яблучні шматочки збризнути лимонним соком – так вони не стануть темними.
  • З’єднати всі компоненти, підсолити, змішати, заправивши майонезом.
  • Готову страву присипають рубаною зеленню.

    Особливо ніжний салат «Олів’є» з куркою на перепелиних яйцях. Щоб його приготувати, потрібно:

    • куряче філе – 350 г;
    • картопля – 4 бульби;
    • перепелині яйця – 10 шт;
    • консервований горошок – 0,5 банки;
    • свіжі огірки – 3 шт;
    • морква – 1 шт;
    • сметана – 180 р.

    Як правильно приготувати салат:

  • Нарізати кубиками відварені картоплини, моркву, яйця, попередньо очистивши від шкірки і шкаралупи.
  • З огірків зняти шкірку і подрібнити м’якоть.
  • З’єднати всі компоненти з зеленим горошком і заправити підсоленою сметаною.
  • Цей салат можна назвати дієтичним – він підходить навіть для дитячого столу.

    «Олів’є» відноситься до калорійним салатів, хоча заміна ковбаси вареної куркою і знижує його поживність до 300 ккал на 100 грам. Тим, хто стежить за фігурою, можна ще сильніше зменшити цей показник. Замініть жирний майонез легким соусом або знежиреним йогуртом без цукру.

    Читайте далі: салат ” Грибна поляна

    :