Салат «Олів’є» з куркою – сама ніжність.
Інгредієнти:
- Сіль
1 щіпка
- Майонез
200 грамів
- Огірки мариновані
3 штук(і)
- Огірок свіжий
2 штук(і)
- Яйця курячі
5 штук(і)
- Картопля
5 Бульб
- Куряче філе
350 грамів
- Кількість порцій: 6
- Час підготовки: 25 хвилин
- Час приготування: 30 хвилин
Класичний рецепт салату «Олів’є» з куркою
Щоб кожен компонент проявив свій смак в полнйо мірою, різати їх треба як можна дрібніше. Шаткувати овочі необхідно теплими – так страва буде ніжніше.
Послдовательность приготування:
У салат можна покласти консервований горошок. А деякі гурмани присмачують його щіпка ваніліну і ложечкою бренді. Сіль кладуть після заправки майонез надає страві солоності, можливо, додатково солити зовсім не доведеться. Готовий салат повинен постояти годину при кімнатній температурі, щоб просочитися. Потім його слід охолодити.
Оригінальні рецепти «Олів’є»
Цінителям пікантною кислинки варто приготувати салат «Олів’є» з куркою і яблуком. Для нього знадобиться:
- куряча грудка – 1 шт;
- яйця – 3 шт;
- картопля – 4 бульби;
- морква – 2 шт;
- свіжі огірки – 2 шт;
- мариновані огірочки – 3 шт;
- консервований горошок – 0,5 банки;
- яблука – 1 шт;
- сік лимона – 1 ч. л.;
- сіль, майонез і зелень – за смаком.
Процес створення салату майже не відрізняється від класичного рецепту:
Готову страву присипають рубаною зеленню.
Особливо ніжний салат «Олів’є» з куркою на перепелиних яйцях. Щоб його приготувати, потрібно:
- куряче філе – 350 г;
- картопля – 4 бульби;
- перепелині яйця – 10 шт;
- консервований горошок – 0,5 банки;
- свіжі огірки – 3 шт;
- морква – 1 шт;
- сметана – 180 р.
Як правильно приготувати салат:
Цей салат можна назвати дієтичним – він підходить навіть для дитячого столу.
«Олів’є» відноситься до калорійним салатів, хоча заміна ковбаси вареної куркою і знижує його поживність до 300 ккал на 100 грам. Тим, хто стежить за фігурою, можна ще сильніше зменшити цей показник. Замініть жирний майонез легким соусом або знежиреним йогуртом без цукру.
Читайте далі: салат ” Грибна поляна