Простий томатний суп з куркою та рисом: наваристий і смачний

Одне з улюблених страв нашої сім’ї: простий томатний суп з куркою та рисом.

Суп по цьому рецепту виходить наваристим і дуже смачним, а готується швидко. Якщо ще й заздалегідь зварити бульйон, то на приготування йде не більше 20 хвилин! Замість томатної пасти рекомендую додати роздавлені консервовані помідори. А, якщо ви будете готувати цей суп в інший час року, то додайте свіжі помідори! Якщо коротко, то такий суп за милу душу їдять навіть ті, хто не любить перші страви.

Необхідні інгредієнти

  • вода – 3 літри,
  • курячі стегенця – 2 штуки,
  • картопля – 300 грам,
  • рис – 100 грам
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки,
  • морква – 2 штуки,
  • томатна паста – 70 грам,
  • аджика – 1 столова ложка,
  • паприка солодка мелена – 1/2 чайної ложки,
  • перець чорний мелений – за смаком,
  • лавровий лист – 1 штука,
  • сіль – 1/2 їдальні ложки,
  • масло рослинне (для смаження) – 2 столові ложки.

Як приготувати простий томатний суп з куркою та рисом

  • У каструлю наливаємо 3 літри води, кладемо підготовлені стегенця, очищену цілу очищену моркву і цибулину: цілком.
  • Ставимо каструлю на вогонь і накриваємо кришкою.
  • Після закипання знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Варимо приблизно 30-35 хвилин.
  • Після чого стегенця, цибулю і моркву виймаємо з бульйону.
  • Відправляємо В бульйон нарізану картоплю і промитий рис.
  • Варимо до готовності: приблизно 15 хвилин.
  • Готуємо заправку для супу. Свіжий цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Сиру моркву тремо на дрібній тертці.
  • Цибулю обсмажуємо на сковороді до рум’яного кольору, додаємо моркву пасеруємо 2-3 хвилини, додаємо томатну пасту і трохи води.
  • Готуємо ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
  • З остиглих стегенець знімаємо шкіру, відокремлюємо м’ясо від кісток, нарізаємо шматочками середнього розміру.
  • Суп солимо, повертаємо в каструлю м’ясо, додаємо лавровий лист, солодку паприку, чорний мелений перець, перемішуємо. Кладемо заправку і аджику.
  • Перемішуємо, даємо супу закипіти, додаємо нарізану свіжу або заморожену зелень.
  • Дістаємо з супу лавровий лист – і подаємо до столу.
  • Простий томатний суп з куркою та рисом виходить ароматним, наваристим і дуже смачним! Справжня смакота, яке особливо порадує в зимовий час року: і наситить, і зігріє! В суп перед подачею можна додати домашню сметану. Ще більше рецептів перших страв (цікавих і незвичайних) – дивіться на нашому сайті.

    Простой томатный суп с курицей и рисом: наваристый и вкусный

    Приємного всім апетиту.