Продукти, шкідливі для здоров’я людини

Не секрет, що сучасні продукти далеко не завжди є корисними незважаючи на їх поліпшені смакові якості. Пропонуємо вашій увазі список продуктів, які дієтологи настійно рекомендують виключити з раціону харчування тим, хто хоче зберегти струнку фігуру і здоров’я.


                                    Продукты, вредные для здоровья человека

Чіпси і картопля фрі

Крохмалю і в тому, і в іншому продукті дуже багато. Готують картоплю фрі і чіпси у фритюрницях з використанням величезної кількості масла. В ході приготування продукти постійно його вбирають, що забезпечує максимальну калорійність цих закусок. Якщо є такі страви постійно, проблеми із зайвою вагою, на жаль, будуть неминучі.

Чіпси-особливо шкідливий продукт, так як картопля, насправді в них міститься рідко. Матеріалом для їх приготування служить маса, що складається з крохмалю і борошна з додаванням генномодифікованої сої, підсилювачів смаку і штучних ароматизаторів. Обсмажуючи чіпси, виробники застосовують» гримучу ” масляну суміш, яку рідко змінюють, в результаті чого в ній утворюються канцерогенні речовини.

Хотдоги та бургери

Мабуть, це найлютіші вороги здоров’я і стрункості, так як шкідливий холестерин міститься в них у величезній кількості. Худобу, яку забивають з метою приготування бургерів, годують із застосуванням антибіотиків і анаболічних стероїдів. Що ж стосується самого котлетного фаршу, то він буквально напханий консервантами і харчовими добавками.

Ковбаса

Ковбасу, виготовлену зі справжнього м’ясного фаршу, важко знайти на прилавках магазинів. Звичайна ковбаса практично не містить м’яса, так само як і сосиски з сардельками. В якості добавок там можна знайти свинячу шкуру, хрящі, безліч субпродуктів і залишків м’яса. Мало хто знає і про те, що велика частина сучасної ковбаси майже на чверть складається з сої, що має трансгенне Походження. Ну і звичайно, в будь-які ковбасні вироби і сосиски завжди додають стабілізуючі компоненти, барвники, емульгатори і т. д.

Страви швидкого приготування в пакетиках

Так, суп або каша, залиті окропом, часто виходять смачними, проте всі вони містять добавки «Е» і багато солі, а користі організму не приносять ніякої. Це “пустушки”: почуття насичення після їх вживання не виникає, а людина починає їсти частіше, що загрожує набором ваги.

Консерви, соуси і майонези

Всі консерви піддають тривалій обробці теплом, що вбиває вітаміни. Також в них міститься багато добавок. Що стосується кетчупів, соусів і майонезу, в достатку пропонованих різними виробниками, вони значно покращують смак будь-якої страви, але приносять величезну шкоду, так як багаті:

  • хімічними барвниками;
  • консервант;
  • емульгатор;
  • смаковими підсилювачами;
  • цукор;
  • трансжирами.

Останні найбільше містяться саме в майонезі і чинять негативний вплив на клітини, вбудовуючись в їх структури під виглядом корисних жирних кислот. Як результат-поява цукрового діабету, ожиріння, онкологічних та інших захворювань.

                                    Продукты, вредные для здоровья человека

Солодкі вироби з магазинів

До них відносять цукерки, печиво, газовані напої та інші солодощі. Всі вони в надлишку містять цукор і шкідливі харчові добавки укупі з ортофосфорною кислотою, барвниками і пальмовою олією. Сюди ж відносяться і так звані «лайтові» газовані напої. Люди помилково вважають їх менш шкідливими, оскільки вони містять підсолоджувач аспартам, а не цукор. Однак аспартам є умовно канцерогенною речовиною. Саме тому не варто захоплюватися солодкими газованою водою і соками в коробках.