Пісочний горіховий пиріг з виноградом: багато начинки і мало тіста

Випічка по цьому рецепту виходить дивовижної: пісочний горіховий пиріг з виноградом – справжня смакота.

Тонке тісто і багато соковитої начинки – пальчики оближеш. Смак пирога ви запам’ятаєте надовго: він точно стане вашим улюбленим десертом, який будете готувати постійно. Тісто зробити просто, швидко – і з доступних продуктів. Воно виходить пісочним, розсипчастим. Начинка надає приємний смак пирога, а виноград додає йому родзинку. Така випічка буде доречною не тільки на сімейному вечірнього чаювання, але і на святковому столі.

Необхідні інгредієнти

  • 2 яєчних жовтка;
  • 120 грам рослинної олії;
  • 60 грам цукру;
  • щіпка солі;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 6 грам розпушувача;
  • 300 грам борошна.

для начинки

  • 2 яєчних білка;
  • 120 грам цукру;
  • 200 грам горіхів (волоські, кешью або ін.);
  • 500-600 грам винограду без кісточок.

Як приготувати пісочний горіховий пиріг з виноградом

  • У яєць відокремлюємо білки від жовтків. Білки знадобляться для начинки, а жовтки – для тесту.
  • Готуємо тісто. У жовтки додаємо сіль, цукор, додаємо екстракт ванілі. Все перемішуємо. В даному випадку міксер не потрібен.
  • Потім вливаємо олію і перемішуємо ще раз.
  • У масу просіваємо частину борошна, і додаємо розпушувач.
  • Тісто замішуємо рукою і поступово всипаємо ще борошна.
  • Висипаємо в тісто муку і перетираємо руками в крихту.
  • У форму для запікання перекладаємо наше тісто і рівномірно розподіляємо. Формуємо бортики і вирівнюємо дно.
  • Форму з тістом відправляємо холодильник.
  • Самі в цей час зробимо начинку. У білки додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо. Злегка збиваємо міксером: піна не потрібна. Виходить трохи пишна маса.
  • У білки додаємо подрібнений горіх і перемішуємо. Попередньо горіхи потрібно обсмажити протягом 10 хвилин на сухій сковороді або в духовці.
  • На тісто виливаємо начинку і рівномірно розподіляємо.
  • Зверху на начинку викладаємо виноград (без кісточок).
  • Пиріг відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
  • Знижуємо температуру духовки до 160 градусів і випікаємо ще 10-15 хвилин.
  • Пісочний горіховий пиріг з виноградом виходить смачним, соковитим. Ви закохаєтесь в цей смак з першого шматочка. Випічку краще всього подавати в теплому вигляді. Але навіть якщо ви будете їсти пиріг на наступний день, смак не зіпсується. Ще більше рецептів пирогів (і не тільки) ви зможете знайти на нашому сайті.

    Песочный ореховый пирог с виноградом: много начинки и мало теста

    Приємного вам чаювання.