Солодка начинка для пиріжків: любителям смачної випічки

Любите пекти пироги? А з якою начинкою зазвичай робите? Ось ми вам хочемо запропонувати цікавий рецепт: смачна солодка начинка для пиріжків.

Вона не тільки смачна, але ще й дуже корисна. Ця сезонна начинка підкорить ваші серця. Чому сезонна? Тому що готується з овочів і фруктів. Але не лякайтеся: всі інгредієнти легко можна знайти в магазині. Начинка дуже цікава, багата вітамінами. В її складі морква (з бета-каротином), яблука, містять безліч корисних речовин, цедра лимона, з насиченими ароматичними маслами. Також у складі начинки є сухофрукти, у яких море користі для нашого організму.

Необхідні інгредієнти

  • 400 грам свіжої моркви;
  • 3-4 яблука;
  • 100 грам в’ялених абрикосів;
  • 60 грам родзинок;
  • 1 столова ложка цедри апельсина або лимона;
  • 1 столова ложка соку лимона;
  • щіпка солі;
  • 1 чайна ложка рослинної олії;
  • 1,5 чайної ложки топленого або вершкового масла;
  • 50-60 мл води (якщо потрібно);
  • за бажанням можна додати цукор, мед, корицю.

Солодка начинка для пиріжків: як правильно приготувати

  • Моркву тремо на крупній тертці.
  • З яблуком робимо те ж саме, відразу додаємо в нього лимонний сік, щоб не потемніло.
  • У блендері або на м’ясорубці подрібнюємо всі сухофрукти (абрикоси, родзинки). Якщо сухофрукти дуже жорсткі, то їх потрібно попередньо залити окропом, дати розм’якнути, а вже потім пропустити через м’ясорубку.
  • Змішуємо яблуко і моркву в одному посуді.
  • На теплій сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо олію і викладаємо туди суміш з моркви і яблука.
  • Обсмажуємо на сковороді морква і яблуко майже до готовності. Невеликий лайфхак: щоб морква приготувалася швидше, сковороду можна влити трохи води або апельсинового соку.
  • Для посилення смаку солимо нашу суміш (зовсім трохи).
  • Як тільки суміш буде готова, додаємо в неї подрібнені сухофрукти, трохи цедри апельсина (лимона) і все перемішуємо.
  • Рада. Як заготовити цитрусову цедру на користь і використовувати її в різних стравах, дивіться за посиланням.
  • Охолоджуємо нашу начинку.
  • Ось така смачна солодка начинка для пиріжків у нас вийшла. Її можна заморозити, щоб потім дістати і використовувати для випічки. Цю начинку особливо корисно робити у міжсезоння, коли у людей починається авітаміноз. Дивіться ще більше корисних рецептів на нашому сайті: і вибирайте по смаку.

    Сладкая начинка для пирожков: любителям вкусной выпечки

    Приємного всім апетиту.