Диво пиріг з кокосовою начинкою-гості будуть в захваті

Пиріг виходить просто чудовий. Він шикарно виглядає, приголомшливо пахне, а має незабутній смак. Пиріг досить просто готується, хоч і не скажеш цього з першого погляду на нього. і він стане ідеальним доповненням до будь-якого святкового столу.

Необхідні продукти

  • 200 мілілітрів молока
  • 80 грам вершкового масла
  • 70 грам цукру
  • 1 столова ложка ванільного цукру
  • 1 куряче яйце
  • 500 грам дріжджів
  • щіпка солі

Для начинки

  • 100 грам кокосової стружки
  • 70 грам цукру
  • 30 грам вершкового масла
  • 1 білок
  • 1 жовток для змазування

Починаємо приготування

  • У склянку наливаємо молоко, додаємо цукор (1 ст. л.), пшеничне борошно (1 ст. л.) і дріжджі. Все перемішуємо до однорідної маси і залишаємо на 10 хвилин.
  • У глибоку миску просіваємо борошно пшеничне і вливаємо підготовлену опару, додаємо куряче яйце, сіль, ванільний цукор і цукор, що залишився. Все перемішуємо спочатку руками, а потім збираємо тісто в грудку. Додаємо до нього розтоплене вершкове масло і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.
  • Готове тісто обминаємо, відриваємо від нього невеликий шматочок і скачуємо в кулю (це буде центр). Тісто ділимо на 3 рівні частини.
  • Окремо відкладаємо одну частину тіста і маленький шматочок, який відокремили раніше. А тісто ділимо на 14 рівних шматочків і скачуємо їх у кулю.
  • Приготуємо начинку. У миску кладемо вершкове масло і додаємо цукор, все перетираємо до однорідної маси, потім додаємо білок і ще раз вимішуємо. В отриману масу додаємо кокосову стружку і ще раз вимішуємо.
  • Форму для випічки промазуємо вершковим маслом.
  • беремо один шматочок тіста і розгортаємо в коржик. У центр кладемо начинку, потім краї складаємо і звертаємо у вигляді петлі або пелюстки. І перекладаємо його у форму по зовнішньому краю. Точно також чинимо з рештою 13 шматочками тіста.
  • Беремо відкладений великий шматочок тіста і розгортаємо в рівномірний прямокутник. Зверху розподіляємо начинку і звертаємо в рулетик. А потім складаємо його в центр форми.
  • Залишився кулька розгортаємо в коржик і викладаємо в центр залишилася начинку. Збираємо його у вигляді мішечка, скріплюємо краю і перекладаємо в місце, що залишилося у центрі пирога. Потім за допомогою ножиць робимо надрізи по рулету, відступаючи між кожними надрізами 1-2 див.
  • Отриману заготівлю накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  • Пиріг змащуємо збитим жовтком і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин. Через відведений час пиріг готовий, можна подавати до столу.
  • Спробуйте також пиріг на кефірі «Фруктовий сад». Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Чудо пирог с кокосовой начинкой-гости будут в восхищении

    Приємного апетиту!