Смачна сметанна шарлотка

Шарлотка-один найпопулярніших пирогів з яблуками в світі. І цей пиріг чудово підійде для вечірнього чаювання. Готується шарлотка дуже просто і досить швидко. Тісто досить легке у приготуванні і не вимагає замісу. Шарлотка виходить ніжна соковита і неймовірно смачна.

Для страви краще використовувати яблука сорту «Антонівка», вони більш щільні і з кислинкою. Тому не розваляться в пирозі і додадуть йому легку кислинку. Якщо у вас інший сорт яблук, то краще обваляти їх у борошні, щоб вони не виділили зайвого соку і не зіпсували пиріг.

Необхідні продукти

  • 400 грам пшеничного борошна
  • 500 грам яблук
  • кориця
  • 2 курячих яйця
  • 1 чайна ложка соди
  • 200 грам сметани
  • 250 грам цукру
  • 250 грам маргарину

Починаємо приготування

  • Маргарин нарізаємо шматочками і розтоплюємо в мікрохвильовці. Потім перелити в миску, додаємо до нього курячі яйця, сметану, борошно і цукор. Все добре перемішуємо міксером. Потім додаємо соду і ще трохи перемішуємо.
  • Яблука очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо шматочками.
  • Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і промазуємо маслом. На дно викладаємо яблука і заливаємо їх тестом.
  • Заготівлю ставимо в духовку, заздалегідь розігріту до 190 градусів. І випікаємо протягом 30-40 хвилин.
  • Готовий пиріг охолодити, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
  • Спробуйте також пиріг на кефірі «Фруктовий сад». Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Вкуснейшая сметанная шарлотка

    Приємного апетиту!