Печінка в клярі на закуску: море користі і смаку

Печінка багата великою кількістю вітамінів і мінералів, тому багато фахівців рекомендує часте її вживання в їжу.

Однак вона має специфічний смак, тому не кожному подобається. Варіантів приготування печінки багато, і це – один з найсмачніших: печінка в клярі. Навіть якщо ви не фанат печінки, приготувавши її за цим рецептом, з’їсте її всю. Печінка в клярі виходить дуже ніжною і соковитою. Готується вона недовго, але виходить досить велика порція. Можна подавати і як самостійне блюдо, і вприкуску з овочами або будь-яким іншим гарніром. Печінка корисна і низькокалорійна: обов’язково спробуйте такий легкий перекус.

Необхідні інгредієнти

  • 500 грам печінки (свинячий або яловичої);
  • половина чайної ложки солі;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • 1-2 столові ложки рослинної олії.

для кляру

  • 1 яйце;
  • 80 мілілітрів мінеральної води (молока);
  • 3 столові ложки борошна;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • мелений чорний перець за смаком.

Як приготувати печінку в клярі на закуску

  • Печінка перед приготуванням обов’язково потрібно помити і висушити паперовими рушниками. Нарізаємо її на шматочки середнього розміру, перекладаємо в миску, солимо і перчимо за смаком.
  • До печінки додаємо рослинне масло, все добре перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі: на 15-20 хвилин.
  • Зробимо кляр. У миску розбиваємо одне яйце, солимо і перчимо його на смак. Збиваємо міксером до утворення піни.
  • Всипаємо в яєчну суміш пшеничне борошно, додаємо мінеральну воду (можна замінити молоком).
  • Суміш гарненько перемішуємо вінчиком до однорідного стану.
  • Починаємо смажити. Розігріваємо Сковороду і наливаємо туди рослинне масло.
  • Шматочки печінки спочатку мачає в борошні, а потім занурюємо в кляр.
  • Заготовки викладаємо в сковороду і обсмажуємо з двох сторін. Обсмажувати печінку потрібно на середньому вогні, щоб вона присмажився вся.
  • Смажимо хвилини 2 або 3 з одного боку, перевертаємо на інший бік. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо ще стільки ж.
  • Печінка в клярі подаємо на стіл в якості самостійної закуски (з домашніми коржами, наприклад) або з улюбленим гарніром (дуже смачно з макаронами).
  • Печінку можна брати будь-яку: наприклад, свинячу або яловичу. До речі, таким способом можна приготувати будь-яке м’ясо: воно вийде смачним, соковитим і апетитним. Печінка в клярі – це неймовірно ситний перекус, в якому море користі і смаку: обов’язково спробуйте. А ще більше рецептів ви знайдете на нашому сайті: заходьте і вибирайте.

    Печень в кляре на закуску: море пользы и вкуса

    Приємного всім апетиту.