Печінка багата великою кількістю вітамінів і мінералів, тому багато фахівців рекомендує часте її вживання в їжу.
Однак вона має специфічний смак, тому не кожному подобається. Варіантів приготування печінки багато, і це – один з найсмачніших: печінка в клярі. Навіть якщо ви не фанат печінки, приготувавши її за цим рецептом, з’їсте її всю. Печінка в клярі виходить дуже ніжною і соковитою. Готується вона недовго, але виходить досить велика порція. Можна подавати і як самостійне блюдо, і вприкуску з овочами або будь-яким іншим гарніром. Печінка корисна і низькокалорійна: обов’язково спробуйте такий легкий перекус.
Необхідні інгредієнти
- 500 грам печінки (свинячий або яловичої);
- половина чайної ложки солі;
- мелений чорний перець за смаком;
- 1-2 столові ложки рослинної олії.
для кляру
- 1 яйце;
- 80 мілілітрів мінеральної води (молока);
- 3 столові ложки борошна;
- 1/3 чайної ложки солі;
- мелений чорний перець за смаком.
Як приготувати печінку в клярі на закуску
Печінку можна брати будь-яку: наприклад, свинячу або яловичу. До речі, таким способом можна приготувати будь-яке м’ясо: воно вийде смачним, соковитим і апетитним. Печінка в клярі – це неймовірно ситний перекус, в якому море користі і смаку: обов’язково спробуйте. А ще більше рецептів ви знайдете на нашому сайті: заходьте і вибирайте.
Приємного всім апетиту.