Цікава закуска на швидку руку: мариновані шампіньйони з овочами

Ця смачна цікава закуска підійде абсолютно до будь-якого столу: мариновані шампіньйони з овочами.

Зробити її легко і швидко: всього 20 хвилин – і смачне блюдо готове. Якщо ви любите гриби, то блюдо вам точно сподобається. Таку закуску можна приготувати в будь-який час року: печериці – всесезонний інгредієнт. Смак вас приємно здивує, а поєднання грибів з овочами поверне в літо. Приправи надають пікантності страві, а цукор тільки підсилює його смак. Подайте цю закуску своїм гостям: і вони ще довго будуть питати у вас його рецепт.

Необхідні інгредієнти

  • 1 кілограм грибів (у мене печериці);
  • 200 грам моркви;
  • 200 г болгарського перцю;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 200 грам цибулі;
  • 1 літр води;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 столова ложка солі;
  • 100 мл оцту 9%;
  • 1 чайна ложка гірчиці горошком;
  • 1 чайна ложка коріандру горошком;
  • 15 перці горошком;
  • лавровий листок;
  • 10 духмяних перців;
  • 5 гвоздик.

Як приготувати мариновані шампіньйони з овочами

  • Печериці промиваємо, очищаємо (якщо необхідно) і варимо у воді приблизно 5 хвилин.
  • Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю нарізаємо невеликий тонкою соломкою (пір’ям).
  • Перекладаємо цибулю в миску і поливаємо його оцтом.
  • Трьом моркву на дрібній тертці.
  • Ріжемо невеликий болгарський перець соломкою.
  • Нарізаємо Пластинками зубчики часнику.
  • Набираємо в каструлю воду і засипаємо в неї цукор, сіль, спеції (гвоздику, гірчицю, коріандр), додаємо лавровий лист. Все розмішуємо.
  • Ставимо каструлю на плиту і даємо воді закипіти.
  • У каструлю засипаємо відварені гриби. Варимо ще 10 хвилин.
  • Потім до них відправляємо порізані овочі: перець, моркву, часник, цибулю (разом з оцтом).
  • Все перемішуємо і даємо охолонути.
  • Блюдо перекладаємо в банку, закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник: 14 днів спокійно можна зберігати.
  • Рада. Інші цікаві рецепти маринованих грибів дивіться на нашому сайті: там є, з чого вибирати.
  • Але ми сумніваємося, що воно простоїть стільки. Зазвичай закуска з’їдається відразу ж. Мариновані шампіньйони з овочами можна подавати з будь-яким гарніром до м’ясних страв. Дивіться ще більше рецептів на нашому сайті.

    Интересная закуска на скорую руку: маринованные шампиньоны с овощами

    Приємного всім апетиту.