Ніжна скумбрія в гірчичному соусі: гаряче блюдо на вечерю

Скумбрія сама по собі, хоч як її не приготуй, дуже смачна!

Але скумбрія в гірчичному соусі, та в духовці – це щось з чимось! Виходить приголомшливе блюдо до вечері! Рецепт простий, готувати не складно, а результат – завжди шикарний! Ніжна, ароматна і дуже смачна рибка! І не тільки до вечері: ця страва чудово підійде до будь-якого святкового застілля. Подавати скумбрію на стіл можна з будь-яким гарніром: але ми сьогодні буде робити з картопляним пюре. Обов’язково доповніть вечеря легкими салатами і маринованими овочами: байдужих не залишиться.

Необхідні інгредієнти

  • скумбрія – 2 штуки,
  • цибуля ріпчаста – 2-3 штуки,
  • сметана – 3 столових ложки,
  • соєвий соус – 2 столових ложки,
  • гірчиця їдальня – 1 столова ложка,
  • додатково: картопляне пюре, зелень.

Скумбрія в гірчичному соусі: як приготувати в духовці

  • Спочатку зробимо соус: для цього змішаємо в невеликій мисці сметану, соєвий соус і гірчицю.
  • Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
  • Скумбрію (очищену і ретельно промиту під проточною водою) розрізаємо на порційні шматочки.
  • У глибокій мисці з’єднуємо рибу, цибулю і соус, перемішуємо.
  • Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі або в холодильнику мінімум на годину.
  • Потім шматочки риби перекладаємо у форму для запікання, зверху розподіляємо цибулю, виливаємо соус.
  • Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку: приблизно на 35-40 хвилин.
  • Поки риба в духовці, ми встигнемо зробити гарнір: дуже смачно з картопляним пюре, і відварним рисом, і з макаронами – вирішувати вам.
  • Ніжну рибку подаємо на стіл з картопляним пюре і зеленню (або будь-яким іншим гарніром)! Скумбрія в гірчичному соусі – це просто приголомшливе блюдо! Соковита, пікантна, апетитна рибка вам обов’язково сподобається. Готуйте із задоволенням, і повертайтеся на наш сайт за новими рецептами.

    Нежная скумбрия в горчичном соусе: горячее блюдо на ужин

    Приємного всім апетиту.