Ніжна яловичина, яка тане в роті: два рецепту

М’ясо тане в роті? Не може бути, скажете ви! Може, ще й як може!

Ніжна яловичина, приготована за цим рецептом, виходить настільки смачною, що її можна подавати на кожен день і навіть на святковий стіл. М’ясо завжди виходить ніжним, м’яким і не сухим, готується дуже швидко. Ми відкриємо вам всі секрети приготування! Готуйте за нашими рецептами: і у вас все вийде!

Склад продуктів

Рецепт № 1:

  • яловичина – 700 грам,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • чорний чай – 10 грам,
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • вода – 400 мл,
  • лимонний сік – 1 столова ложка,
  • рослинне масло – 3-4 столових ложки,
  • мигдальні горіхи (за бажанням),
  • сіль, перець, коріандр, лавровий лист, червоний перець – за смаком.

Рецепт №2:

  • яловичина – 800 грам,
  • вино будь – 1 склянка,
  • вода або бульйон – 1 склянка,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • чорнослив – 100 грам,
  • курага – 100 грам,
  • часник – 2 зубчики,
  • цедра лимона – 1 чайна ложка,
  • рослинне масло – 3-4 столових ложки,
  • сіль, перець – за смаком.

Ніжна яловичина, яка тане в роті: покроковий процес приготування

  • Перший рецепт приготування. М’ясо нарізаємо великими шматочками. Приготуємо заварку. Для цього крупнолистовий чай додаємо в окріп, сюди ж – чайну ложку цукру, розмішуємо, накриваємо і даємо чаю настоятися.
  • Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи олії і викладаємо м’ясо, обсмажуємо кожен шматочок з усіх боків.
  • Рада. Для будь-якого з цих рецептів рекомендую використовувати ароматне домашнє масло: ви не пошкодуєте.
  • Підсмажене м’ясо прибираємо зі сковороди, а в цій олії обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку, додаємо до цибулі заварку чаю, лавровий лист, сіль, перець, столову ложку лимонного соку, коріандр. Все перемішуємо і м’ясо знову повертаємо на сковороду.
  • Яловичину зверху посипаємо гострим червоним перцем. Доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до повільного.
  • М’ясо готується приблизно годину, може і більше часу піде, а може і менше: це буде залежати від самого м’яса і плити. Тримаємо на вогні до готовності.
  • Таке м’ясо не треба розрізати ножем: досить підчепити виделкою – ось таке м’яке і ніжне виходить, коли готується в лимонному соці і чаї! Для смаку наприкінці варіння можна додати мигдальні горішки, накрити кришкою і потримати м’ясо 15-20 хвилин. Дуже смачно і ароматно!
  • Другий рецепт приготування. Розігріваємо сковороду і додаємо рослинне масло. Шматочки м’яса обсмажуємо також, як і в першому рецепті. Обсмажене м’ясо перекладаємо на тарілку.
  • На сковороду додаємо рослинне масло й обсмажуємо нарізану цибулю, додаємо нарізаний часник.
  • Пасеруємо 1-2 хвилини і вливаємо вино. Даємо покипіти 1-2 хвилини, додаємо сіль, чорний мелений перець, перемішуємо і повертаємо м’ясо.
  • Доводимо до кипіння, переводимо на повільний вогонь і тушкуємо до готовності. Коли м’ясо буде готове, в сковороду додаємо нарізані чорнослив і курагу, а також подрібнену цедру лимона.
  • Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до повільного і тушкуємо 10 хвилин. Страва готова!
  • Аромат від м’яса в будинку варто просто божевільний! Поєднання м’яса і сухофруктів – це щось!!! Ніжна яловичина, приготована по кожному з цих рецептів, виходить настільки м’якою, що просто тане у роті. Не вірите? Приготуйте самі і переконайтеся в тому, що я права: ще й спасибі скажете!!! Подавати м’ясо на стіл можна з будь-яким гарніром, полив його приготованим соусом. Щоб не вигадувати велосипед, рецепти гарнірів дивіться на нашому сайті.

    Нежная говядина, которая тает во рту: два рецепта

    Приємного апетиту!