Неймовірно смачні деруни з соусом з курячих сердечок

Неймовірно смачні деруни з рум’яною хрусткою скоринкою дуже люблять мої діти, а чоловік просто обожнює їх є з м’ясним соусом.

Просте блюдо з картоплі швидко готується і не вимагає якихось особливих навичок. Ніжні і хрусткі картопляні оладки з оригінальним соусом з курячих сердечок припадуть до душі всім любителям картоплі. А я поділюся з вами секретами приготування дерунів з сиром: і у вас вийде чудове блюдо на вечерю.

Необхідні інгредієнти

  • 3 великих бульби картоплі;
  • одне свіже куряче яйце;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 3,5 столові ложки борошна;
  • 50 грам твердого сиру;
  • 200 грам курячих сердець;
  • 100 грам кетчупу;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль і мелений перець (чорний або червоний) — за смаком.

Неймовірно смачні деруни: покроковий рецепт

  • Картоплю натираємо на крупній тертці в глибоку миску.
  • Половину цибулини розрізаємо на четвертинки, а потім дуже тонко нарізаємо. Викладаємо на картоплю, перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
  • Натираємо на крупній тертці сир і викладаємо в миску з овочами. Знову перемішуємо.
  • Вбиваємо в миску яйце, ретельно розмішуємо (щоб вся картопля була в яйці).
  • Додаємо борошно (за рецептом) і ще раз ретельно перемішуємо.
  • У сковороді нагріваємо невелику кількість рослинної олії (чим більше наллє, тим більше вберуть в себе деруни).
  • Однією ложкою зачерпываем начинку (з гіркою), другий ложкою надаємо форму кульки, опускаємо у добре розігріте масло.
  • Викладаємо дуже швидко, обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.
  • Обсмажені деруни з сиром викладаємо в тарілку.
  • Готуємо соус для картопляних драніков. Свіжі курячі сердечка ріжемо кружальцями.
  • 1,5 головки ріпчастої цибулі ріжемо на дрібні квадратики.
  • Обсмажуємо цибулю в невеликій кількості рослинної олії до легкої золотавості, потім в сковороду викладаємо сердечка, наливаємо пару столових ложок води і тушкуємо до готовності сердечок (під кришкою). Не забувайте періодично помішувати.
  • Під час приготування сердечка солимо і перчимо за смаком.
  • Коли сердечка стануть м’якими, додаємо кетчуп, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
  • Готовий соус викладаємо на сервірувальне блюдо.
  • Подаємо з деруни зі сметаною і соусом з курячих сердечок. А ще картопляні оладки відмінно поєднуються з грибним соусом і підливою з натурального йогурту і зелені. Рецепти приготування різноманітних соусів ви можете подивитися на нашому сайті.

    Невероятно вкусные драники с соусом из куриных сердечек

    Приємного апетиту.