Найсмачніша картопля по-українськи: з кабачками і салатом

Найсмачніша картопля по-українськи з кабачками — улюблене блюдо моєї родини у весняно-літній період, але і взимку його приготувати зовсім не проблема.

Ці два овочі прекрасно поєднуються один з одним, а запечені в духовці — просто дивовижні, пальчики оближеш. Приготовлена в духовці картопля з беконом може бути і вечерею, і другою стравою в обід. В магазині кабачки можна купувати цілий рік, тому раджу і вам приготувати запіканку з картоплею і кабачками, розбавивши їх беконом, який надає страві якусь родзинку.

Необхідні інгредієнти

  • 500 г молодої картоплі;
  • 1-2 молодих кабачка;
  • 200 грам бекону;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • невеликий пучок зелені (кріп або петрушка);
  • сіль і спеції за смаком.

Найсмачніша картопля по-українськи: покроковий процес приготування

  • Кабачки невеликого розміру добре миємо щіткою, нарізаємо кружечками (шкірку не знімаємо), товщиною приблизно 0,5 сантиметра.
  • Складаємо їх в миску, посипаємо дрібкою солі і акуратно перемішуємо. Залишаємо на 20 хвилин. За цей час кабачки пустять сік, який потрібно буде злити.
  • Картоплю добре відмиваємо від бруду, можна скористатися м’якою щіточкою. Шкірку не очищати не треба. Нарізаємо картоплю кружальцями (товщиною близько 3 міліметрів). Складаємо в окрему посуд.
  • Копчений бекон або сало з прошарками м’яса нарізаємо тонкими пластинками.
  • Жаростійку форму (у мене кругла, з жароміцного скла) змащуємо олією (силіконової пензликом).
  • Красиво першим шаром викладаємо кабачки (внахлест по колу).
  • Часник, нарізаний тонкими пластинками, викладаємо на кабачки.
  • Накриваємо все пластинками копченого бекону.
  • Закриваємо кружечками картоплі: її викладаємо так само, як і кабачки — внахлест по колу.
  • Солимо до смаку, заправляємо улюбленими спеціями (я використовую суміш приправ для картоплі — виходить дуже смачно).
  • Накриваємо форму з картоплею, беконом і кабачками фольгою. Відправляємо запікатися в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
  • Через 20 хвилин фольгу знімаємо, залишаємо картоплю в духовці, ще на 20 хвилин. Готовність страви перевіряємо по картоплі.
  • Запечена картопля подаю завжди з салатом зі свіжої білокачанної капусти. Готується він дуже швидко, єдине, треба дати йому настоятися і охолодитися: того часу, що буде запікатися картопля, цілком достатньо.

    Продукти на салат завжди беру на око: все залежить від кількості їдців.

    • Половину качана білокачанної капусти дуже тонко шаткую (я користуюся ножем, але можна і спеціальним пристроєм).
    • Посипаю невеликою кількістю солі, ретельно перетираю руками, поки капуста не пустить сік і не стане м’якою.
    • А далі: все залежить від настрою і продуктів в холодильнику. Тим більше, що салат універсальний: капуста «любить» різні овочі.
    • Я додаю в салат, солодкий болгарський перець, нарізаний тонкою соломкою. Або півкільця помідор. Можна поєднувати зі свіжими огірками, нарізаними тонкими кільцями. Морква, натерта на крупній тертці; цибулю, нарізану тонкими півкільцями і замаринований в оцті. Навіть можна зробити мікс з улюблених овочів і додати в капусту — все буде дуже смачно.
    • Заправляємо майонезом і перчимо за смаком. Перемішуємо, ставимо в холодильник і даємо настоятися. Якщо ви зробите домашній майонез за рецептом з нашого сайту, салат стане набагато смачніше.
    • Рада. Для заправки краще всього використовувати огірковий соус з часником (крім салату з цибулею): рецепт його приготування ви можете подивитися на нашому сайті.

    Подаємо запечена в духовці картопля з беконом гарячим, посипавши зеленню кропу або петрушки. Обов’язково на стіл ставимо овочевий салатик — відмінне доповнення до картоплі. Ароматний, ситний, універсальний гарнір із запеченої картоплі з кабачками стане прикрасою будь-якого столу: і святкового, в тому числі.

    Самая вкусная картошка по-украински: с кабачками и салатом

    Приємного апетиту та нових успіхів на ниві кулінарії.