Найсмачніша картопля по-українськи з кабачками — улюблене блюдо моєї родини у весняно-літній період, але і взимку його приготувати зовсім не проблема.
Ці два овочі прекрасно поєднуються один з одним, а запечені в духовці — просто дивовижні, пальчики оближеш. Приготовлена в духовці картопля з беконом може бути і вечерею, і другою стравою в обід. В магазині кабачки можна купувати цілий рік, тому раджу і вам приготувати запіканку з картоплею і кабачками, розбавивши їх беконом, який надає страві якусь родзинку.
Необхідні інгредієнти
- 500 г молодої картоплі;
- 1-2 молодих кабачка;
- 200 грам бекону;
- 3-4 зубчики часнику;
- 2 столові ложки рослинного масла;
- невеликий пучок зелені (кріп або петрушка);
- сіль і спеції за смаком.
Найсмачніша картопля по-українськи: покроковий процес приготування
Запечена картопля подаю завжди з салатом зі свіжої білокачанної капусти. Готується він дуже швидко, єдине, треба дати йому настоятися і охолодитися: того часу, що буде запікатися картопля, цілком достатньо.
Продукти на салат завжди беру на око: все залежить від кількості їдців.
- Половину качана білокачанної капусти дуже тонко шаткую (я користуюся ножем, але можна і спеціальним пристроєм).
- Посипаю невеликою кількістю солі, ретельно перетираю руками, поки капуста не пустить сік і не стане м’якою.
- А далі: все залежить від настрою і продуктів в холодильнику. Тим більше, що салат універсальний: капуста «любить» різні овочі.
- Я додаю в салат, солодкий болгарський перець, нарізаний тонкою соломкою. Або півкільця помідор. Можна поєднувати зі свіжими огірками, нарізаними тонкими кільцями. Морква, натерта на крупній тертці; цибулю, нарізану тонкими півкільцями і замаринований в оцті. Навіть можна зробити мікс з улюблених овочів і додати в капусту — все буде дуже смачно.
- Заправляємо майонезом і перчимо за смаком. Перемішуємо, ставимо в холодильник і даємо настоятися. Якщо ви зробите домашній майонез за рецептом з нашого сайту, салат стане набагато смачніше.
- Рада. Для заправки краще всього використовувати огірковий соус з часником (крім салату з цибулею): рецепт його приготування ви можете подивитися на нашому сайті.
Подаємо запечена в духовці картопля з беконом гарячим, посипавши зеленню кропу або петрушки. Обов’язково на стіл ставимо овочевий салатик — відмінне доповнення до картоплі. Ароматний, ситний, універсальний гарнір із запеченої картоплі з кабачками стане прикрасою будь-якого столу: і святкового, в тому числі.
Приємного апетиту та нових успіхів на ниві кулінарії.