Найкращий домашній мармелад з граната

Пропоную приготувати натуральний, найкращий домашній мармелад з граната. Він підкорить вас насиченим, в міру солодким смаком з незабутніми кисло-солодкими нотками.

Це один з найбільш універсальних і доступних великому числу господинь рецепт. Що чудово в ньому, так це те, що готувати його можна не тільки з граната. Основу для домашнього мармеладу можна брати абсолютно будь-яку. А коли сезон граната — мармеладні цукерки будуть не тільки легким ласощами, але і корисними вітамінами у вигляді цукерок. Варто тільки раз приготувати і спробувати, як ви перестанете згадувати про магазинних мармеладках. Читайте, записуйте і готуйте.

Інгредієнти

  • гранат — 3 штуки (або 600 мілілітрів соку);
  • агар-агар — 3 чайні ложки (або 30 грамів харчового желатину);
  • цукровий пісок — 0,5 склянки.

Найкращий домашній мармелад з граната: покроковий рецепт

  • Спершу нам знадобиться очистити гранат, дістати з нього зерна і видавити з них сік. Приблизно потрібно 600 мілілітрів соку. У вас може піти на це як три граната, так і більше: все буде залежати від їх розміру.
  • Як варіант, можна використовувати не тільки свіжовичавлений сік. Ви можете зварити насичений компот із заморожених ягід, можна вичавити сік з інших фруктів або з міксу фруктів і ягід. Якщо у вас буде компот, вам необхідно буде його процідити через сито. Так як для домашнього мармеладу краще брати однорідну консистенцію фруктової маси.
  • Для того, щоб згустити сік, потрібно взяти три чайні ложки агар-агару. Вливаємо в нього половину склянки соку кімнатної температури, і залишаємо все на тридцять хвилин. Решті сік виливаємо в сотейник і ставимо на плиту.
  • Додаємо половину склянки цукру. Розмішуємо лопаткою і доводимо на середньому вогні до кипіння. У киплячий сік вливаємо постояв в мисці агар-агар і варимо на повільному вогні, не припиняючи помішувати, 3-5 хвилин.
  • Можна, як зазначено в інгредієнтах, використовувати швидкорозчинний желатин. Тоді його потрібно взяти тридцять грам, замочити тією ж кількістю соку, і залишити набухати на десять хвилин. Желатин не можна класти в киплячий сік (рідина), тому його потрібно кинути в злегка гарячий, добре розмішуючи віночком.
  • Отриману фруктову масу краще процідити через дрібне сито в окрему ємність, з якої буде зручно розливати по формах.
  • Візьміть відповідного розміру силіконові формочки. У мене, наприклад, форми у вигляді сердечок. Поставте їх на дощечку, деко або рівну форму, на якій з легкістю зможете перенести їх у холодильник. Змащувати формочки не потрібно. Головне, щоб вони були сухі й чисті. Наповніть їх масою. Приберіть в холодильник мінімум на годину.
  • Після закінчення зазначеного часу дістаньте з холодильника. За бажанням або для краси, кожну мармеладку можна обваляти в цукрі. Викладайте на блюдо і подавайте страву на стіл.
  • Ось і готовий дуже смачний, швидкий, а головне корисний домашній мармелад з гранатового соку. Як ви бачите, все йде зовсім небагато часу, все виходить без особливих зусиль. Експериментуйте зі смаками, використовуйте різні фрукти, готуйте солодощі, які безпечні і натуральні, своїм дітям та рідним. Готуйте з натхненням — і у вас все вийде.

    Самый лучший домашний мармелад из граната

    Бажаємо вам приємного апетиту!