Надзвичайно смачні зелені млинці з грибами

Давайте здивуємо ваших близьких і приготуємо зелені млинці з грибами!

Це надзвичайно смачне і корисне блюдо. Крім того, його яскравий вигляд просто приводить у захват! До складу млинців входить сік шпинату, який і дає такий яскравий, цікавий окрас, до того ж він ще і дуже корисний для нашого організму. Сьогодні я хочу розповісти рецепт приготування зелених млинці, фаршировані грибами, але начинку можете використовувати будь-яку, за вашим смаком.

Інгредієнти

  • борошно — 1 склянка;
  • вершки — 100 мл;
  • соняшникова олія — 3 — 4 столові ложки;
  • цукровий пісок — 2 чайні ложки;
  • яйця — 2 штуки;
  • розпушувач – 0,5 чайної ложки;
  • шпинатний сік – 200 мілілітрів;
  • сіль — 1 чайна ложка.

Для начинки:

  • печериці — 350 грам (на заміну білий гриб, польський, гливи, маслюки або інші);
  • вершковий сир — 100 грам;
  • вершки — 100 грам;
  • цибуля — 2 штуки;
  • сіль, перець.

Зелені млинці з шпинату з грибами: покроковий рецепт

  • Вичавлюємо сік зі шпинату (для цього можна використовувати соковижималку або перекрутити на м’ясорубці і віджати через марлю). Якщо у вас немає свіжого шпинату, то можна використовувати заморожений. Для 200 мілілітрів соку, нам знадобиться приблизно 300 — 400 грам листя шпинату.
  • Яйця розтираємо з цукром, сіллю, вливаємо вершки і збиваємо. Якщо у вас немає вершків, то їх можна замінити молоком.
  • З’єднуємо яєчно-молочну суміш з соком шпинату і перемішуємо до однорідності.
  • Змішати просіяне борошно з розпушувачем і поступово, невеликими порціями, додаємо до рідких інгредієнтів. Замішуємо тісто: воно буде світло — зелене (салатове) за кольором, а за консистенцією, як на звичайні тонкі млинчики.
  • Вливаємо олію і перемішуємо.
  • На сковороді смажимо тонкі млинці з двох сторін. Перед тим, як наливати перший млинець, змастіть сковороду олією або шматочком сала.
  • Для приготування начинки, дрібно шаткуємо цибулю, відправляємо обсмажуватися на рослинному маслі.
  • Тим часом ріжемо печериці. Так як гриб має властивість сильно усмажуватися, то занадто дрібно його не слід кришити.
  • Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього печериці і обсмажуємо до готовності. Солимо, перчимо за смаком. Якщо ви використовували лісовий гриб, то перед обсмажуванням, його обов’язково потрібно відварити, можна навіть пару разів по 5 — 7 хвилин.
  • В обсмажені гриби додаємо вершки і тушкуємо приблизно 2 хвилини, знімаємо з вогню.
  • Всі перекладаємо в миску, залишаємо трохи охолонути і додаємо до нього вершковий сир, ретельно перемішуємо — це і є начинка, якої будемо фарширувати.
  • На кожен млинець викладаємо вершково-грибну суміш і загортаємо.
  • Хочу дати кілька рекомендацій: якщо в процесі обсмажування, млинець прилипає і рветься, то залиште тісто на 20 хвилин, щоб клейковина розкрилася, і тісто стало більш еластичним. Якщо це не допомогло, тоді додайте ще яйце, тільки попередньо його збийте. Також сковорода повинна бути чистою і сухою, перед тим, як ви її поставите на плиту. Ще пару варіантів, ніж можна фарширувати: ковбаса з сиром; яйця з часником і майонезом, риба, смажена з цибулею; варена печінка з морквою по-корейськи, варене яйце і трохи майонезу. Наше незвичайне частування готово! Береш зелений млинець, фарширований ніжною начинкою, вмочаєш його в сметану і насолоджуєшся чудовим смаком.

    Необычайно вкусные зеленые блинчики с грибами

    Приємного апетиту.