Млинці з норвезької сьомгою

Блины с норвежской семгой

Інгредієнти:

Олія рослинна рафінована

150 мілілітрів

Лимон

1 штука

Каперси

1 штука

Трави (папороть сухий )

20 грамів

Для тіста

Молоко

200 мілілітрів

Борошно пшенична

100 грамів

Яйця курячі

1 штука

Шпинат

20 грамів

Цукор

1 грам

Сіль

2 грами

Начинка

Сир (сирний)

40 грамів

Сир (підкопчений адигейський сир)

50 грамів

Сметана

10 грамів

Кріп

5 грамів

Імбирний корінь

2 грами

Сьомга (копчена норвезька)

60 грамів

Горішки кеш’ю

5 грамів

Томат в’ялений

15 грамів

Соєвий соус

5 грамів

Олія кунжутна

2 грами

Кінза

2 грами

Часник

2 грами

Каперси

2 грами

Для соусу

Бульйон рибний

100 мілілітрів

Цибуля шалот

15 грамів

Вершки 33%-ї жирності

50 мілілітрів

Часник

5 грамів

Сир плавлений

30 грамів

Перець горошком (суміш з п’яти перців)

20 грамів

Олія оливкова

50 мілілітрів

Масло вершкове несолоне

10 грамів

Соус устричний

5 грамів

Чебрець

2 грами

Сіль

3 грама

Для кляру

Борошно пшенична

50 грамів

Яйця курячі

1 штука

Сметана

20 грамів

Вино біле (сухе)

20 мілілітрів

Вода

100 мілілітрів

Табаско

3 грама

Цукор

2 грами

Сіль

2 грами

Перець чорний мелений

2 грами

Провансальські трави

1 грам

  • Кількість порцій: 2
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Час приготування: 25 хвилин

Розповідаємо, як приготувати норвезькі млинці за рецептом Олександра Югра, бренд-шефа ресторанів «Калина», «Кунжут», Trump’s лін р. в Сочі і шеф-кухаря команди Норвегії у фільмі «Кухня. Остання битва».

Спосіб приготування:

Підготувати інгредієнти. Сьомгу нарізати брусками і прибрати в холодильну шафу. Приготувати рибний бульйон і чіпс з лимона. Від цільного лимона відрізати тонкий слайс, покласти на дерев’яну дощечку, посипати сіллю, сумішшю прованських трав і залишити сушитися, періодично перевертаючи.

Приготувати тісто. Розморозити шпинат і віджати зайву вологу. Якщо він свіжий, то подрібнити його. Змішати всі інгредієнти, додати шпинат і випікати млинці на розпеченій чавунній сковороді, з додаванням рослинної олії

Далі приготувати начинку. Змішати сирний і адигейський сир. Додати сметану, кріп, подрібнений корінь імбиру і подрібнити блендером до стану густого мусу. Прибрати в холодильник.

Нарізати томати довільними великими сегментами і в півсфері перемішати в суміші із соєвого соусу, кунжутного масла, подрібненого часнику, кореня імбиру, кінзи, солі і цукру. Поставити в розігріту до 130 градусів духовку на 25 хвилин. Обсмажити на сухій сковороді горіхи кешью (протягом трьох хвилин)

Зробити соус. Подрібнити цибулю шалот і часник. Обсмажити на суміші оливкової і вершкового масла (протягом двох хвилин), потім додати суміш перців і продовжувати смажити ще близько хвилини, поки не з’явиться сильний запах. Відразу після цього влити коньяк і підпалити. Дочекатися коли випарується алкоголь і згасне полум’я.

Додати рибний бульйон, випарівая протягом двох хвилин. Влити вершки, устричний соус, додати плавлений сир, пелюстки свіжого чебрецю. Посолити і тушкувати на повільному вогні три хвилини. Соус потрібно подавати тепле.

Підготувати декор і кляр. Відварити папороть в рибному бульйоні, додати сіль, перець і гілочку чебрецю. Змішати всі інгредієнти для кляра і за допомогою міксера перетворити в однорідну густу масу. Коли папороть буде готовий, викласти його на серветку, щоб позбутися від зайвої вологи. Розігріти в сотейнику рослинне масло, занурити папороть в кляр і обсмажити в олії (10 сек.).

У центр млинця викласти сирний мус, сьомгу, горішки кеш’ю, в’ялені томати і каперси. Згорнути рулетиком і розрізати на три частини. Додати обсмажений у винному клярі бамбук, задекорувати чіпси з лимона і каперсом з плодоніжкою. Подавати з соусом «Black Pepper».