Інгредієнти:
- Борошно
250 грамів
- Молоко
300 грамів
- Яйця курячі
3 штуки
- Вода
375 грамів
- Цукор
100 грамів
- Олія рослинна рафінована
12 грамів
Начинка
- Чай зелений (порошок матчу )
50 грамів
- Вода
50 мілілітрів
Для соусу
- Чай зелений (порошок маття)
5 грамів
- Цукрова пудра
50 грамів
- Вершки
250 мілілітрів
- Кількість порцій: 6
- Час підготовки: 7 годин
- Час приготування: 20 хвилин
Представляємо рецепт японських млинців від Павла Нигай суші-шефа мережі ресторанів Nobu в Москві і шеф-кухаря команди Японії у фільмі «Кухня. Остання битва».
Спосіб приготування:
Перемішати в блендері всі інгредієнти для млинців. Пропустити через друшляк і залишити в хоолодильнике на ніч.
Трохи змастити і розігріти сковороду, капнути олії і підсмажити млинці з обох сторін.
Підготувати начинку. Змішати в мисці матчі і воду. Зробити невеликі кульки і відварити їх 2 хвилини в киплячій воді. Потім опустити в крижану воду.
Далі холодні вершки збити віночком, додати цукор і маття. Розкласти млинці на тарілку, додати збиті вершки маття з допомогою кондитерського мішечка, потім – 2-3 кульки матчі, прикрасити розрізаною полуницею, полити все кленовим сиропом або сиропом з тростинного цукру.