Млинці по-японськи

Блины по-японски

Інгредієнти:

Борошно

250 грамів

Молоко

300 грамів

Яйця курячі

3 штуки

Вода

375 грамів

Цукор

100 грамів

Олія рослинна рафінована

12 грамів

Начинка

Чай зелений (порошок матчу )

50 грамів

Вода

50 мілілітрів

Для соусу

Чай зелений (порошок маття)

5 грамів

Цукрова пудра

50 грамів

Вершки

250 мілілітрів

  • Кількість порцій: 6
  • Час підготовки: 7 годин
  • Час приготування: 20 хвилин

Представляємо рецепт японських млинців від Павла Нигай суші-шефа мережі ресторанів Nobu в Москві і шеф-кухаря команди Японії у фільмі «Кухня. Остання битва».

Спосіб приготування:

Перемішати в блендері всі інгредієнти для млинців. Пропустити через друшляк і залишити в хоолодильнике на ніч.

Трохи змастити і розігріти сковороду, капнути олії і підсмажити млинці з обох сторін.

Підготувати начинку. Змішати в мисці матчі і воду. Зробити невеликі кульки і відварити їх 2 хвилини в киплячій воді. Потім опустити в крижану воду.

Далі холодні вершки збити віночком, додати цукор і маття. Розкласти млинці на тарілку, додати збиті вершки маття з допомогою кондитерського мішечка, потім – 2-3 кульки матчі, прикрасити розрізаною полуницею, полити все кленовим сиропом або сиропом з тростинного цукру.