Млинці з бананами

Блины с бананами

Інгредієнти:

Борошно

250 грамів

Молоко

300 мілілітрів

Яйця курячі

3 штуки

Вода

375 мілілітрів

Цукор

100 грамів

Олія рослинна рафінована

12 грамів

Для соусу

Вершки

250 мілілітрів

Цукор

120 грамів

Масло вершкове несолоне

50 грамів

Сироп (глюкозний)

90 грамів

Сіль морська харчова

5 грамів

Начинка

Банани

2 штуки

Яєчний жовток

3 штуки

Цукор

60 грамів

Борошно пшенична

20 грамів

Молоко

250 мілілітрів

Яєчний білок

3 штуки

Ваніль

1 стручок

  • Кількість порцій: 5
  • Час підготовки: 7 годин
  • Час приготування: 40 хвилин

Представляємо рецепт Південно-Африканських млинців від Стюарта Ян Белл, шефа-кондитера двох ресторанів Nobu в Москві і шеф-кухаря команди ПАР у фільмі «Кухня. Остання битва».

Спосіб приготування:

Перемішати в блендері всі інгредієнти. Пропустити через друшляк і залишити в холодильнику на ніч.

Трохи змастити і розігріти сковороду, капнути олії і підсмажити млинці з обох сторін.

Приготувати карамельний соус. Довести вершки до кипіння і остудити. В окремій мисці змішати масло, цукор і сироп, довести до темно-янтарного кольору і додати сіль. Акуратно влити розігріті вершки в карамель і все ретельно змішати. Перелити в контейнер і остудити.

Далі приготувати начинку. Збити цукор і білки до однорідної світлої маси, додати борошно. Перелити молоко в каструлю, додати ваніль і довести до кипіння. Третина молока додати в яєчну суміш і збити. Додати суміш у каструлю з рештою молоком і повільно підігрівати до тих пір, поки молоко не почне загусати, але не доводити до кипіння. Поставити в холодильник. З яєчних білків і цукру зробити меренгу. Додайте в першу суміш.

Розгорнути млинці, на одну половину нанести суфле і покласти кілька шматочків банана, скласти навпіл. Знову нанести на половину млинця суфле з бананом і скласти ще раз навпіл. Покласти складені млинці на деко з папером для випічки, потім на 8 хвилин в розігріту до 170 градусів духовку.

Отримані млинці полити карамельним соусом і відразу ж подавати.