Інгредієнти:
- Борошно
250 грамів
- Молоко
300 мілілітрів
- Яйця курячі
3 штуки
- Вода
375 мілілітрів
- Цукор
100 грамів
- Олія рослинна рафінована
12 грамів
Для соусу
- Вершки
250 мілілітрів
- Цукор
120 грамів
- Масло вершкове несолоне
50 грамів
- Сироп (глюкозний)
90 грамів
- Сіль морська харчова
5 грамів
Начинка
- Банани
2 штуки
- Яєчний жовток
3 штуки
- Цукор
60 грамів
- Борошно пшенична
20 грамів
- Молоко
250 мілілітрів
- Яєчний білок
3 штуки
- Ваніль
1 стручок
- Кількість порцій: 5
- Час підготовки: 7 годин
- Час приготування: 40 хвилин
Представляємо рецепт Південно-Африканських млинців від Стюарта Ян Белл, шефа-кондитера двох ресторанів Nobu в Москві і шеф-кухаря команди ПАР у фільмі «Кухня. Остання битва».
Спосіб приготування:
Перемішати в блендері всі інгредієнти. Пропустити через друшляк і залишити в холодильнику на ніч.
Трохи змастити і розігріти сковороду, капнути олії і підсмажити млинці з обох сторін.
Приготувати карамельний соус. Довести вершки до кипіння і остудити. В окремій мисці змішати масло, цукор і сироп, довести до темно-янтарного кольору і додати сіль. Акуратно влити розігріті вершки в карамель і все ретельно змішати. Перелити в контейнер і остудити.
Далі приготувати начинку. Збити цукор і білки до однорідної світлої маси, додати борошно. Перелити молоко в каструлю, додати ваніль і довести до кипіння. Третина молока додати в яєчну суміш і збити. Додати суміш у каструлю з рештою молоком і повільно підігрівати до тих пір, поки молоко не почне загусати, але не доводити до кипіння. Поставити в холодильник. З яєчних білків і цукру зробити меренгу. Додайте в першу суміш.
Розгорнути млинці, на одну половину нанести суфле і покласти кілька шматочків банана, скласти навпіл. Знову нанести на половину млинця суфле з бананом і скласти ще раз навпіл. Покласти складені млинці на деко з папером для випічки, потім на 8 хвилин в розігріту до 170 градусів духовку.
Отримані млинці полити карамельним соусом і відразу ж подавати.