Млинці на мінералці і молоці: тонкі і смачні

Нове століття, нові рецепти: навіть тисячолітній рецепт приготування млинців змінився до невпізнання — млинці на мінералці і молоці.

Незвичайне поєднання продуктів, а насправді виходять надзвичайно смачні, тануть у роті, тонкі і міцні млинці: ідеально підходять для фарширування. Та й дітвора від цих млинців на молоці в повному захваті: на ура відлітають з джемом, варенням, згущеним молоком. Заінтригувала? Давайте приготуємо: масляний тиждень ще триває.

Інгредієнти

  • молоко — 1 літр;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • яйця — 3 штуки;
  • 0,5 склянки (100 грам) газованої мінеральної води;
  • 2,5 склянки (приблизно 500 грам) борошна.

Тонкі млинці на молоці з мінералкою: покроковий рецепт

  • У глибокому посуді збиваємо віночком (можна міксером) молоко, цукор, сіль, яйця і рослинне масло.
  • Додаємо приблизно половину склянки мінеральної газованої води (вона грає в тесті для млинців роль розпушувача).
  • При постійному помішуванні починаємо вводити борошно (приблизно 2,5 склянки, але важливо дивитися: тісто має вийти потрібної млинцевої консистенції, але не дуже рідке).
  • Обов’язково даємо тісту постояти не менше 30 хвилин, щоб розчинилися залишилися грудочки і схопилася клейковина — так млинці будуть ніжними, однорідними, міцними.
  • Перед випіканням першого млинця, щоб тісто не прилипало в процесі випічки, прожарюємо сковороду з рослинним маслом до серпанок. Зливаємо Масло — і сковорода готова до випікання млинців (масло запаює всі сколи і тріщини, млинці не прилипають).
  • Наливаємо за допомогою ополоника тісто на сковороду і рівномірно розподіляємо, смажимо на великому вогні. Перед тим, як взяти наступну порцію, тісто ретельно перемішуємо.
  • Щоб блін при перевертанні не рвався, спочатку за допомогою ножа або лопатки відгинаємо краю, а потім перевертаємо (я звикла це робити руками).
  • Отримані млинці на мінералці дуже смачні, досить щільні, в них легко загорнути будь-яку начинку. Але можна подати тонкі млинці на молоці і зі сметаною, джемом, варенням. А щоб було і смачно, і гарно — зробіть з млинчиків на мінералці трояндочки (наприклад, з ковбасою, апельсинами, помідорами) і викладіть їх на сервірувальне блюдо. Всі будуть в повному захваті. Подивитися, як перетворити тонкі млинці на витвір мистецтва, ви завжди можете на нашому сайті.

    Блины на минералке и молоке: тонкие и вкусные

    Приємного апетиту.