Лосось, запечений під соусом з трав

На свята я дуже часто готую лосось, запечений під соусом з трав.

Цю страву прикрашає святковий стіл, і всі гості просто в захваті. Риба виходить надзвичайно ніжною і вишуканою. Сьогодні я хочу поділитися рецептом лосося, запеченої під соусом з трав.

Інгредієнти

  • зелень свіжого базиліка — 10 грам;
  • по 15 грам кропу і петрушки;
  • половинка лимон;
  • 300 мілілітрів вершків;
  • 800 г філе лосося;
  • чорний мелений перець — 0,5 чайної ложки;
  • чайна ложка морської солі;
  • дві чайні ложки гірчиці дижонской.
  • три яєчних жовтки.

Лосось, запечений під соусом з трав: покроковий рецепт

  • Зелень дуже дрібно нарізаємо. Іноді я ще додаю естрагон. Теж виходить дуже смачно.
  • Яєчні жовтки з’єднайте з рубаною зеленню і вершками. Додаємо сюди гірчицю і дрібно натерту лимонну цедру. Все добре змішати. Соус для заливки готовий. Вершки для запікання я брала жирністю 10%.
  • Рибу потрібно добре промити під проточною холодною водою. Потім висушуємо її, це можна зробити за допомогою одноразових кухонних рушників або ж серветок. Нарізаємо її довгими скибочками приблизно по 4 сантиметри.
  • Зверху лосось поперчити і посолити, а потім додати кілька крапель соку з лимона.
  • Заливаємо рибу соусом і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин.
  • Перед подачею на стіл прикрасьте запечений лосось гілочкою свіжої зелені. Хочу сказати, що для мене риба виходить набагато смачніше коли вона свіжа, а не заморожена. Справа в тому, що під час заморожування вона втрачає свій смак і соковитість.

    Лосось, запеченный под соусом из трав
    Приємного апетиту.